Address – en restaurant på højt niveau i Hellerup

I forbindelse med en mindre vinsmagning, for et større firma, fik jeg mulighed for at smage mig gennem menuen på Restaurant Address i Tuborg Havn, Hellerup. De nuværende ejere er startet op i august sidste år og har med god grund travlt i et dejligt nabolag. Udsigten her på en eftermiddag med blå himmel må være en af de bedste i Danmark. Er man til fede, og store, yachter, så er der rent showroom udenfor vinduet. Ellers smuk udsigt over Øresund og havnebassinet.

Address Hellerup
Maden var generelt meget elegant, fokus på finesse og elegante detaljer. Stor kadeau til chefkok Mads Hyllested der var i køkkenet denne aften. Her er billeder og omtaler af de enkelte serveringer. Vinen var medbragt af os selv, og jeg så ikke vinkortet, så det kan jeg ikke omtale.

Address stenbidderrogn

Stenbiderrogn, serveret med rygeost, røget kartoffel og karse på toppen. Delikat og lækkert, for mig aftenens servering alene på grund af den fine balance. For mig årets første stenbiderrogn, det tæller altid ekstra!

Address jomfrumummer

Jomfruhummercarpaccio, serveret med ristede hasselnødder, frisésalat, agurk og drænet yoghurt. En utrolig smagskoncentration i en delikat og fin indpakning.

Address Helleflynder

Helleflynder, perfekt stegt med sprød skorpe. Serveret på en lidt kraftig creme af sort trompethat. Fine sprød sommersalat og champignon. Den fisk sad bare lige i skabet og er hele argumentet for at man vil spise mere fisk.

Address oksefilet

Kalvefilet fra Grambogaard, vendt i glace og pankorasp. Serveret med rødbede i 2 varianter og intens sauce. Velsmagende kød, men for mig måtte det gerne være et mere marmoreret stykke.

Address ost

Osten var mest fra Arla Unika, men her kombineret med en trøffelbrie fra Mons i Frankrig. Lækre velsmagende modne oste.

Blodappelsin sorbet

Sorbet på blodappelsin med maltmarengs. Herlig frisk og en perfekt afslutning inden en god dobbelt espresso.

Samlet set en dejlig aften på Address, som får en stærk anbefaling med herfra. Vil glæde mig til at komme tilbage, også til sommer når solen skinner og lyset spiller i vandet.

La Lune

2013 Angeli, La Lune, Vin de France – ja tjeneren ville jo gerne drille, når der sidder 2 danmarksmestre i blindsmagning ved bordet. Denne glimrende friske naturvin, gættede vi acceptabelt som Chenin Blanc fra Loire, nok Vouvray. Må sige at den stod flot i små 10 minutter i glasset, så oxiderede den og forsvandt.

Nedenstående var vinene som indgik i det lille foredrag, alle fra sortimentet hos Otto Suenson.

Pillot Defaix

2011 Bernard Defaix, Bougros, Grand Cru Chablis – så flot og koncentreret med høj mineralitet der sikrede præcisionen. Stadig en ganske ung baby, der har et langt liv foran sig. Bernard Defaix er ny producent hos os og med denne Grand Cru Bougros viser han den fantastiske sammenhæng der er mellem pris og kvalitet i det bedste Chablis.

2012 Paul Pillot, Clos Saint Jean, 1’er Cru, Chassagne-Montrachet – stor kompleksitet hvor den modne frugt understreges af en frisk frugtsyre. Stort flot bud på hvad Chardonnay kan give fra dette dejlige terroir i Bourgogne. Paul Pillot er en producent der retmæssigt får flere og flere fans. Intensitet og luftighed er 2 gode ting at kombinere i en stor kompleks flaske hvidvin, det er det Bourgogne kan når det er stort.

Chevillon Merry Edwards

2012 Robert Chevillon, Les Chaignots, 1’er Cru, Nuits Saint Georges – ja tak, det er utroligt så præcist og intens frugten fremstår i denne unge sag fra Chevillon. Igen er det 2012 årgangen der med sin modne brede frugt viser vejen, her pakket ind i modne tanniner og stor renhed i frugten.

2012 Merry Edwards, Pinot Noir, Russian River Valley – dronningen af Pinot Noir i Californien viser hvad mere end 40 årgangen i bæltet giver af erfaring. Den måde som hun får pakket den modne frugt ind i en kombination af tannin og frugtsyre, er så flot. En utrolig lækker og balanceret Pinot Noir.

Min kollega og jeg blev inviteret til at spise, så denne middag var uden omkostninger for undertegnede.