At rejse er at leve, Peter Lehmann Semillon 2003

At rejse er at leve! Sådan lyder et berømt citat. Denne Semillon mindede mig om en helt særlig rejse. I vinbranchen er de største oplevelser også vores rejser. Det kan være gode ture med kunder, alene, på messer eller på ture for at besøge producenter. Der er heldigvis så mange muligheder. For mig kan disse rejser godt være svære at videreformidle, men tro mig det er dem der giver de bedste minder.

Peter Lehmann Semillon

Peter Lehmann med sin elskede Barossa Valley i baggrunden

Helt tilbage i 2007 havde jeg fornøjelsen af at være i Australien, for at besøge Peter Lehmann Winery. Det var dengang hvor jeg var ansat i Taster Wine og Lehmanns vine lå der. Nu er jeg hos Otto Suenson og Lehmann er hos Kjær & Sommerfeldt. Det er min opfattelse at vi alle er tilfredse med tingenes udvikling. Turen var fantastisk og jeg vil sent glemme nogle af de ældste vinstokke jeg har set i verden.

Barossa ShirazShiraz plantet i 1855 – hvem sagde Den Nye Verden? Pragtfulde mennesker og vi havde fornøjelsen af Mr. Peter Lehmann som vært.
Se alle billeder fra turen her.

Semillon Nytårsaften

De senere år har jeg smagt mindre vin fra Australien, men prøver at holde fingeren på pulsen. Den seneste tid viser generelt vine med bedre balance, mere fokus på frugtsyre og mindre kogt frugt. Især Chardonnay tyder på at være på vej i den helt rigtige retning, på virkelig topniveau. Tilbage til emnet, vinen jeg drak.

Lehmann Semillon
2003 Peter Lehmann, Margaret, Semillon, Barossa Valley
– klar og gylden i glasset med en duft af moden tropisk frugt, lidt ulden til at starte med men så kom koncentrationen. Herlig frisk citrus og gode florale takter til at sparke bredde i duftbilledet. Smagen var lidt flad alene, men sammen med maden lukkede den op for alle takter. Stor smagsintensitet og så kom syren med til at bygge elementerne op omkring. Flot tyngde og god mundfylde, der dog strammede perfekt til i afslutningen. Tør og velbalanceret glas hvidvin.

Ren Semillon og vinen er opkaldt efter Peter Lehmanns hustru; Margaret. Semillon er en drue der virkelig kan trylle i Australien og levere vine med enormt lagringspotentiale. Denne er absolut på top 2 over Semillonvine jeg har smagt fra Australien med alder. Den anden var en McWilliams for mange år siden, som var endnu ældre. Denne flaske blev nydt nytårsaften i gode venners lag. Vinen blev serveret sammen med stegt kammusling med chili og citrus, smørstegt torsk, friske rejer og en salat med granatæble. 

Semillon og kammusling

Riesling er normalt min favorit fra Peter Lehmann, læs her noter fra en vertikalsmagning.

Det var en fantastisk flaske Semillon. Tak til Peter Lehmann for at producere denne type på højt niveau.