Choko og port i sofaen …

1998 Niepoort Colheita

Så er grill-sæsonen startet i Casa Kreutzer! Weberen er startet op og skrubbet klar til fest. Enkel mad uden det store nonsens, kan også sagtens være en fornøjelse. Hakkebøffer med en skive gedeost på toppen, serveret med nye kartofler fra Malta, samt smør og 2 slags salt. Af uforklarlige årsager faldt tanken ikke på vin, så der blev drukket et par kander vand fra hanen.

Årets første kartofler kan altid gøre en glad, også selv om børnene spørger: ”Skal der være skral på ?”

Lidt ro på og stene lidt i sofaen. Fruen spørger efter lidt chokolade og så kommer jeg straks i tanke om en flaske 1998 Colheita fra Niepoort i køleskabet. En perfekt ledsager til årets bedste stykke fyldte chokolade. På Chokoladefestivalen købte jeg lidt blandet fra Xocolatl i Haderslev og det fik ben at gå på i aften. Nu er posen tom og jeg glæder mig til mit næste besøg hos Kim i Haderslev.

Årets fyldte stykke levede op til favoritværdigheden, men blev overhalet lidt indenom af min personlige favorit. En citronganache som er smukt pyntet på overfladen af et rustikt kvadratisk stykke. Den herlige sprøde syrlighed her går i perfekt spil med den fede cremede chokolade udenom. Sammen med kølig Colheita var dette en god grund til at smile lidt her sidst på aftenen.

1998 Colheita, Niepoort, tappet 2009 – funklende klar og med klar nøddekarakter i duften, blandet med kandiseret orange og røde friske hindbær. Smagen er frisk med en god højtliggende syre der giver luft til at den røde frugt kan lege nedenunder. Den udvikler sig smukt med ristede mandler og god frisk indflydelse fra fadet.