Comtes de Champagne 1999

Så nærmer juleferien sig med hastige skridt. Tak til vor herre og manden der har skrevet kalenderen. Hele 3 dage uden decideret arbejde! Min nabo er startet en dag tidligere og det skulle naturligvis fejres. Der blev disket op med lækre oksebøffer, wienerschnitzler til børnene, flødekartofler og lidt grønt på siden. Hvad skal man drikke når noget skal fejres? Champagne!

Showtime

1999 Taittinger, Comtes de Champagne, blanc de blancs – rigtig flot i glasset med intense bobler i en ren strøm, farve som frisk hø på marken. Duften udviklede sig hele tiden, et skær af autolytiske toner, ristet toast. Der dukkede rigtig flot gul frugt op, små blommer, mandarin citrus stil. Friske pærer og frisk græs. Moussen lagde sig flot i munden og smagen bakkede flot op om duftindtrykkene. En Champagne der altid viser sig meget flot og som selv i så ung årgang er dejlig åben og ligetil. Et resultat af ren Chardonnay kunne man godt forestille sig. En herlig Champagne, der var en perfekt ledsager til flødekartoflerne især.

Som Tom sagde, hvis det ikke passer ind i nytårsprogrammet, hvorfor så ikke fejre starten på en ferie ordentlig.