Pinot Noir i Alicante?

Kan det virkelig lade sig gøre at dyrke denne drue så sydligt? Ja, det mener jeg godt kan gøres. Pinot Noir er en delikat drue, der normalt skriger på køligt klima. På ferie i Alicante faldt jeg over nedenstående Pinot Noir, dyrket i Alicante. Jeg besøgte den lokale vin-pusher og kiggede med glæde rundt på hylderne. Monastrell i mange variationer, jo mere moderne etiketter, jo mere blandet med Syrah, Cabernet Sauvignon eller Merlot. Efter en snak med ekspedienten, blev jeg anbefalet denne Pinot Noir, som jeg modtog med skepsis. Menuen var sat, så der blev stegt laks og vendt en salat. Ikke det mest oplagte bud til en Pinot Noir, men det endte med at virke glimrende.

2006 Enrique Mendoza, Pinot Noir, Crianza, Alicante – pæn dyb farve, med lys kant. En duft der arbejdede sig op. Startede stille og roligt, men udviklede sig med typiske jordbær og slidte læder noter. Fadet var med i billedet, men slet ikke dominerende. Smagen var pænt balanceret, men ikke så stor som ventet. Det hjalp dog gevaldigt på anden-dagen. Jordbær og brombær med et strejf af rabarber. Fadet giver lidt krydderi bagerst. Smagen kan sagtens defineres som Pinot Noir, uden at den bliver kogt, som jeg havde frygtet. Stilmæssigt lægger vi os langt syd for Bourgogne (naturligvis), men slet ikke så frugtdrevent som en New Zealandsk Pinot Noir ofte ville tangere.

Et herligt glas på en dejlig ferie.