2006 Saint-Julien – Lagrange & Saint Pierre

Har lige haft en herlig smagning med de dygtige drenge fra CBS Wine, der var på vej til Bordeaux for at deltage i den helt store konkurrence med flere andre uddannelsesorganisationer fra hele verden. Vi havde hos Otto Suenson Vin inviteret dem i kælderen til en smagning inden afgang, for lige at få de sidste flasker smagt inden den store finale. Vi smagte flere forskellige sæt vin, lige fra samme vin i flere årgange, til samme område i 2 forskellige kvaliteter.

Rød Bordeaux vin

Det samlede line up, afsluttende med Suduiraut 1997

Vi sluttede en god smagning med disse 2 interessante vine:

2006 Chateau Lagrange, Grand Cru Classé, Saint Julien – dyb mørk frugt med medium + intensitet. Komer stærkt op af glasset og dufter meget af både frugt og hårdt ristet fad. Smagen er med høj intensitet og alkoholen virker en anelse dominerende. Sort frugt fra start udvikler sig til overmodne bløde hindbær og en mineralitet i den mørke ende af spekteret. En vin der fremstår hård i filten og slet ikke klar til at drikke. Frugten bliver ikke hængende voldsomt længe, men afløses i eftersmagen af tørre tanniner og frugtsyre.

2006 Chateau Saint Pierre, Grand Cru Classé, Saint Julien – mørkere i glasset med mere chokoladefokus. Våd tobak og lakrids ligger bagerst i duftbilledet, sammen med store mængder fad. Virker varm i duften, der bekræftes i smagen af en fremtrædende alkohol. Stram tannin, der balanceres på den fede måde af frugtsyren. Her spiller frugten det røde kort fra start med masser af hindbær og vilde kirsebær. Solbær og de andre mørke bær kommer mere i eftersmagen, hvor de bakkes op af en fin kaffenote. Igen en vin der fremstår meget ung, og absolut ikke klar til at drikke.

Saint Julien Grand Cru ClasseDisse 2 vine fra Saint Julien viser meget stor intensitet og mest overraskende, meget lidt cremet struktur. Der kom ingen bud på Saint Julien, hvilket må tilskrives den hårde stil, fremfor det forventede bløde og balancerede.