En Duft af Champagne – Richard Juhlin kender sin Champagne

Vil du kun have én bog om Champagne stående i reolen, så bør det være seneste udgave fra Richard Juhlin.

Richard Juhlin

Selv forsiden ligner Champagne i et glas

”En Duft af Champagne” er netop kommet på markedet og dækker de fleste aspekter af denne komplekse drik. Richard Juhlin anerkendes bredt for at være den mand i verden der ved mest om Champagne og har smagt flest forskellige typer. I denne bog er der vurdering af 8000 forskellige Champagner.
Champagne du skal smageVi bliver trukket med helt op i de højeste luftlag, når Richard laver lister over Champagne vi som almindelig dødelige aldrig kommer til at se skyggen af. Lister som denne over de 100 Champagner man skal smage før man dør, er interessant. Måske finder man aldrig nummer 1, men lidt nede at listen er der absolut opnåelige Champagner.

Og det meste stof i bogen er fulgt til dørs af smukke billeder

Og det meste stof i bogen er fulgt til dørs af smukke billeder

Udover en glimrende teknisk gennemgang af fremstillingsmetoder, områdets diversitet og andre fakta, så fortæller Richard sin egen historie om hvordan han faldt for Champagne. Den rejse er med til at gøre denne bog dejlig personlig.

Tekst om Gosset Champagne

Tekst om Gosset Champagne

Den sidste store halvdel af bogen, er en benhård gennemgang af hvad Richard vurderer som de væsentligste producenter i området. Der er i denne udgave ikke udførlige noter på hver vin, blot en score på hans egen 100 point skala. Husene tildeles op til 5 stjerner og får hver en kort skriftlig introduktion. Ved hurtig gennembladring er der ikke de store overraskelser.

Ruinart med alle deres udgaver og point

Ruinart med alle deres udgaver og point

Vil man som læser have udførlige noter, eller mere information, så henvises til Champagneclub hvor der er noter på mere end 8000 forskellige Champagner.

Jeg har kun haft denne bog kort tid mellem fingrene, men er sikker på at den bliver mit referenceværk de næste mange år.

Søger du blot en hurtig guide til Champagne, så se HER.

Bogen er en gave fra Lindhardt og Ringhof, som jeg fik ved en reception hos Kjær & Sommerfeldt.

PS: Resten af weekenden sidder jeg i hjørnet med et glas Champagne og denne bog.God Champagne