Melon suppe med bacon – hvor nemt kan det være?

Nogle gange sætter man vin til mad, andre gange omvendt. Her i huset kan vi rigtig godt lide Riesling med en anelse sødme, gerne fra Mosel.

IMG_8637En ret der gennem årene har vist sig at være en glimrende ledsager til denne vintype er denne melon/løg suppe. Jeg fik den første gang serveret på et slot i Pomerol i slutningen af 1990erne og har lavet den i flere varianter siden. Denne aften var det:

  • 2 galia meloner
  • ½ løg
  • Saften af ½ citron
  • Salt & peber
  • Anrettet med:
  • Tynde gulerodsskiver, marineret i citron
  • Porreringe
  • Purløg
  • Bacon – gode stykker friskristet og sprødt

 


Tilberedning:

Melon tages ud af skallen og blendes med løg og citronsaft. Stil på køl og anret lige inden servering. Koldt frisk og læskende. Det bedste er at den kan laves om formiddagen og så rettes an når gæsterne sætter sig.

Riesling mosel2008 Fritz Haag, Riesling, Mosel – en altid sikker vinder i glasset med charmerende sødlig profil og god mineralitet til at balancere. En perfekt ukompliceret ledsager til denne ret, inden vi gik i store sko til hovedretter med 24 timers oksebøf.
Se uddybende noter til denne vin HER.

2004 Leon Launois, Brut Prestige, Mesnil-sur-Oger, Grand Cru, Champagne2004 Leon Launois, Brut Prestige, Mesnil-sur-Oger, Grand Cru, Champagne – helt ren og klar I spyttet denne aften. En vin der har vist en anelse flaskevariation. Denne viste sig absolut fra den bedre side med citrus og friske grønne æbler i noterne.
En producent som Richard Juhlin ikke er bedste venner med i sin nye bog; En Duft af Champagne. Producenten tildeles 2 stjerner, og får en røffel for sin utrolige useriøse fremtoning ved besøg på ejendommen.  ”..virker som et under, at de laver så god Champagne”Denne årgang er ikke noteret, men ellers har de fået op til 90 point, der er flot hos Juhlin.