2 årgange Frederiksdal Gods, Nielstrupmark, Kirsebær vin

Nielstrupmark er en enkeltmarksvin fra Frederiksdal Gods som produceres i begrænset oplag. Ved mine tidligere smagninger har jeg været yderst begrænset for denne udgave og altid godt kunne lide dens friske profil. Vinen blev smagt åbent som afslutning på en dejlig middag og serveret til en isdessert. Dagens smagning viste stor forskellighed på de 2 årgange.

Kirsebærvin Lolland
2010 Frederiksdal Gods, Nielstrupmark, Lolland
– står flot og klart i glasset, helt sort med rød kant. Duften er mineralsk med friske røde kirsebær, bagved en tone af flødekaramel som jeg ikke helt kunne slippe. Virker frisk på den gode måde med sort skiffer, lakrids og en stor kontrolleret frugtkoncentration. Smagen er intens med fokuseret frugt i den røde ende af skalaen. Igen elementer fra den sorte skole lakrids og skiffer især, fulgt op af våd tobak. Alkoholen står hårdt frem i eftersmagen og skaber en mindre ubalance. Absolut en vin der spiller på frisk frugt og en mere slank profil. 91 point.

2009 Frederiksdal Gods, Nielstrupmark, Lolland – er allerede i farven anderledes, her er en brun kant. Duften drejer i en mere moden og sekundær retning. Frugten virker knap så frisk, med mere fokus på læder, tobak og chokolade. Frugten byder på blomme og sorte kirsebær. Smagen er balanceret og yderst kompleks. Her er moden frugt på banen, nu er der blommer, blåbær og sorte næsten overmodne kirsebær. En svar oxideret tone og lidt krydderi fra fadet tilfører kompleksitet. Alkoholen virker meget bedre integreret i denne årgang. En stor vin hvor elementerne er i balance og eftersmagen stor kompleks og alligevel med en god frisk frugtsyre. 93 point.

Bagefter kommer jeg til at tænke på hvordan udviklingspotentialet mon er i disse vine. Min første note på 2009 Nielstrupmark tyder på stor friskhed i vinen, nu er den absolut udviklet til mere sekundære noter. Min første note på 2010 Nielstrupmark tyder på stor friskhed og levende syre. Nu hvor alkoholen står lidt skarpt, gad så vide hvilken retning denne tager?
Jeg mener i den grad at vi i de kommende år vil få nogle interessante smagninger, hvis vi udviser lidt tålmodighed og gemmer et par flasker af disse vine.