Ch. Vignelaure, Provence rosévin i smuk stil

Rosévin er sommerens helt store tendens og vel hjemme efter et par uger i Italien, så er det tid til kold rosévin. Vi havde en dejlig eftermiddag på Øresund med fætter i hans speedbåd og hjemme i haven røg denne rosé i glasset. Det er en flaske jeg fik som gave af ejeren i forbindelse med en vinsmagning vi begge deltog i sidste år sammen med holdet fra CBS Wine. Bengt Sundstrom var så generøs at alle fik en flaske rosé og rødvin efter smagningen. Min flaske blev gemt til denne dag, hvor den faldt i god smag.

Vignelaure Provence
2011 Chateau Vignelaure, Coteaux d’Aix en Provence
– perfekt laksefarvet i glasset, hvilket for mig er et kvalitetstegn. Jeg nyder at se denne helt rene blege rosé, som for mig bringer forhåbninger om elegance frem for tyngde. Lige som jeg foretrækker min rosé på en varm sommerdag. Duften med fine røde hindbær, søde kirsebær og lidt lavendel. Smagen med fin sprød frugtsyre og herlig friskhed. En yderst anbefalingsværdig rosévin til sommerens lette retter, eller blot til at blive kølet ned efter en lang arbejdsdag.

Vinen blev nydt af mit Riedel Vinum Sangiovese vinglas, så jeg havde noget der mindede mig om Toscana. Et super godt all round glas, der for mig er godt til de fleste vine.