Saftig Cinsault fra Sydafrika

Lys i glasset, med en anelse uklar krudtrøg. Helt rød i kanten, men næsten så gennemsigtig som en smuk Pinot Noir kunne være. Denne Cinsault fra A.A. Badenhorst i Swartland var ikke nem at gætte for mine kollegaer.

Historien bagved vingården A.A. Badenhorst er levende og fyldt med mange gode navne. Adi Badenhorst er manden der sammen med sin fætter har grundlagt denne vingård i det yderst hypede Swartland. For at citere deres filosofi i en sætning: 

Badenhorst Cinsault

practice biological farming and make natural wines in the traditional manner.”

En god tankegang at gå så naturligt som muligt og fremstille hvad de selv mener er de bedst mulige vine. Når man ser de nperlerække af vingårde hvor Adi har arbejdet tidligere; Graillot, Rustenberg, Steenberg, Angelus m.fl. så ved man at han har sin baggrund i orden. En herlig tankegang at tage hjem og arbejde efter gamle principper, for at få så naturlige og levende vine i flaskerne. 

2016 A.A. Badenhorst, Cinsault, Ramnasgras, Swartland, Sydafrika – vælter op af glasset med en røget karakter og masser af rød frugt. Friske moste jordbær, hindbær og brombær. Nærmest knækket lige af busken og trampet på. Levende stil, der byder dig velkommen i glasset. Super frisk i smagen, med den røde frugt i front som et flag der blafrer. Syren står skarpt og rank og en anelse upoleret tannin bider lidt yderst på gummerne. Samlet set får man et indtryk af en relativ let vin, med stor smagsintensitet. En vin der ikke giver det hele på én gang, men som er sjov at rode rundt i. Drikkeglæde på højt plan.

Det lykkedes mig at få fingre i 2 flasker da importøren fik et ganske lille parti hjem. De blev solgt helt eksklusivt til vågne medlemmer af Facebook Vinklub. Tak til Erik og Sofie fra Tedeum Vin.