Krug, Salon og Comtes des Champagne på en mandag!!

Sparkling wines hedder næste eksamen for undertegnede på WSET Diploma. Det intensiveres og bliver absolut ikke nemmere. Så skal smagningen af bobler i gang og findes der egentlig en bedre årstid end sommer til at smage bobler. I går var min nabo i rigtig godt humør og serverede fantastiske ting for sine fødselsdagsgæster. Det der rykker ham en nummer tættere på superligaen, er at han gemte 3 slatter til mig… Dem har jeg smagt her dagen derpå, semi-blindt. Jeg valgte at bruge klassiske INAO/WSET smageglas og det var ikke med til at fremme boblerne.

Første vin: gylden og blank i glasset med små fine bobler. Duft af tørret hø, citron og en svag abrikos i baggrunden. Grønne æbler og friske blomster. I munden var der rimelig høj syre, medium fylde og en meget fin smag med noter af citrus og pære. Lette autolytiske noter a la hvidt brød. Meget rolig i munden med små fine bobler. Tager nærmest på i vægt i eftersmagen. Virkelig godt og skulle den have point bevæger vi os i omegnen af 96.

Gæt: Tattinger, Comtes de Champagne – det var:
1996 Salon, Blanc des Blancs, Champagne

Anden vin: nærmest samme farve, duft af appelsinskal, brændt hø, blinis/fiskerogn, kalk og lidt krudt. Smag med tropisk frugt, mest ananas. God fedme, høj syre, mineralsk/kalk, hvide blomster. Meget ren stil med gul frugt og medium + længde. Utrolig elegance og en anelse mere intens og kraftfuld end den første. Rigtig flot balance mellem frugt intensitet og fedme. Lidt bedre, men ikke meget. Point? 97.

Gæt: Salon – det var:
1996 Tattinger, Comtes de Champagne, Blanc de Blancs

At jeg bytter om på disse 2 kan jeg sagtens acceptere. De minder en del om hinanden stilmæssigt og er 2 fremragende Champagner. Den sidste var markant anderledes:

Tredje vin: mørkere rav gylden i glasset. Meget udtalt duft med ristet fad, orangenoter og hindbær. Autolystiske gær noter. Det her er bare stort og komplekst, det vælter op med gode frugter og blomster i balance med fadet. Tung intens smag med ristet fad og tyngde. Tropiske frugter, gul og orange citrus frugt og modne grønne æbler. En hel blomsterbutik følger i hælene og så fylder den hele mundhulen. Enorm længde der bare holder ved i helt ren stil. Det her er så fantastisk så jeg næsten ikke kan se hvordan det kan blive bedre. 99 point.

Gæt og det var: 1996 Krug, Champagne.


Det var jo en herlig mandag eftermiddag… Glæder mig allerede til tirsdag der byder på smagning af cognac og chokolade. Vel at mærke fyldte chokolader der er udviklet til de cognacer der bliver serveret. Det kunne godt blive rigtig interessant.