Årets vinhøst – opdateret!

OPDATERING!
Så kom der nyt fra Alsace:

Domaine du Clos St Landelin, vins d’Alsace René Muré THE HARVESTS HAVE BEGUN!

Let’s Go! The 2010 harvests began this week with the chardonnays for crémant d’Alsace. Today, the harvest team is cutting the best part of the Clos St Landelin pinots noirs: the skins are tender, the seeds are ripe and the berries have a nice color… To be continued!

http://www.mure.com/

Vinhøsten 2010 er ved at være i gang. Jeg var i marken i dag og kigge lidt på vores druer i firmaet. Vi har ca. 300 planter med Rondo stående og har ikke ambitioner om at lancere Danmarks bedste vin.
Vores druer ser ikke helt godt ud lige nu, angrebet af en anelse grå skimmel og med fare for at blive så søde og modne at fuglene kommer forbi inden for kort tid. Høsten er dog startet nogle steder i Danmark. Jeg så dette indlæg i dag på www.aov.dk

Den Danske høst 2010 — Skærsøgaard er i gang
Skærsøgård ved Kolding startede høsten 2010 d. 21. september. Ejeren Sven Moesgaard udtaler til aov at høsten i år er ca. 10 dage forsinket, men at man nu er gået i gang med at høste sorterne Madelaine Angevine og Solaris. Begge sorter skal anvendes i ””Dons mousserende””, hvorfor druerne høstes med et højt syreindhold.

Sven Moesgaard bekræfter den tendens som aov har berettet om tidligere, at 2010 er en særdeles vanskelig årgang for Dansk vin. Høsten kommer til at falde sent, og risikoen for at der udvikles gråskimmel er dermed betragteligt forøget.

Derudover arbejder jeg stærkt på et indlæg omkring biodynamisk vin, økologisk vin og konventionelt dyrket vin. Hvad er bedst? Er der noget der er bedst, eller er det vinbonden engagement der er alt afgørende for vinens endelige smagskvalitet. Her er et par af de vin-sæt jeg har brugt for at blive klogere i den forgangne uge. Lad mig endelig få dit input på dette meget kontroversielle emne.

Chianti 2008. Verrazzano VS. Burchino BIO

Nord Rhone 2006. Belle St Joseph Vs. Bruyeres Crozes BIO