Vinstokke i min have?

Jeg vil plante 2 vinstokke i min have. Nu har jeg i mange år haft en have der ikke helt byder mig det jeg vil have. Min have er ikke et stort stykke land, derfor min meget lille ambition. Vi taler 8 x 8 meter med terrasse på over halvdelen. Jordbunden er gammelt byggeaffald der er godt stampet sammen med ler og muld. Ikke direkte oplagt til vinbrug, men det er nu engang mine vilkår. Jeg gør mig en del overvejelser og vil meget gerne have lidt input og idéer. Her er min liste umiddelbart:

Skal det være op af hegnet der er øst- eller vestvendt? Regner egentlig med at gøre det der hvor stokkene vil være vesteksponeret og få mest sol.

Grønne eller blå druer, eller én af hver? Jeg tror klart mest på potentialet for grønne druer til vinavl i Danmark, men det er sjovt at have blå druer, så man også kan følge varaison (farveskift fra grønne til blå druer)

Hvor får jeg fat i disse stokke? Traditionel planteskole, eller Dansk Vincenter, dig, eller?

Skal jeg plante dem her i efteråret, eller til foråret? Tænker på at komme i gang hurtigst muligt.

Jeg håber at du kan komme med lidt idéer og input.