WSET eksamen -Advanced Level

Så havde vi igen et hold elever til eksamen på WSET Advanced level. Der er nu kommet nye regler, så først var der smagning af 2 vine, hvor der skal skrives note iflg. Systematic Approach to Tasting Wine. Herefter 50 multiple choice spørgsmål og endeligt 5 short written answers. Ikke den nemeste opgave, men forhåbentlig består alle med den undervisning de har modtaget. Samtidig tror jeg også at vi fik slået fast med 7 tommer søm at man ikke bare sejler gennem denne uddannelse. Der skal læses og bruges tid på at smage vine med sit SAT skema i hånden.
Spørgsmål til denne eksamen omhandlede alt fra behandling af sygdomme i vinmarken, til de forskellige metoder til fremstilling af mousserende vin.

Vi startede dagen med en lille prøveeksamen og disse 2 vine:

Rueda fra Spanien i smuk stil.

God klassisk Bourgogne 2009

Efter frokost stod den så på eksamen og de 2 vigtige vine var:

Stram, lidt lukket Riesling

Let tilbageholden Valpolicella, klassisk stil.

Jeg håber at alle har bestået og glæder mig til at ønske tillykke, når resultaterne kommer fra London.