Riesling, Sangiovese, Pinotage, Malbec og Zinfandel

Nationale druer foldede sig ud i fuldt flor i går aftes. Holdt en kort smagning som del af en Teambuilding aften for en gruppe førende borgere i nationen 😉 Der blev kreeret retter til den store guldmedalje og så kom der glas og flasker på bordet. Interessant som det er de samme 5 spørgsmål man altid får når man holder en vinsmagning:

  • Hvor mange procent holder denne vin? Underforstået: hvor god er denne vin?
  • Hvad koster den? Hvad koster du? (det sidste kun fra smukke unge damer – naturligvis)
  • Skal den være så kold Frederik? Underforstået: Hvad er den rigtige serveringstemperatur?
  • Hvad betyder årgangen? Underforstået: bør jeg fylde min kælder med billig vin, der så bliver dyr og bedre?
  • Er skruelåg noget fanden har opfundet? Underforstået: Er det ikke bare guddommeligt at stikke en sur korkprop i en dyr flaske vin?

Svar på ovenstående kommer i et senere indlæg, eller saver jeg så den gren over jeg selv sidder på? Er der så nogen der gider booke mig en anden gang? Jo, jeg kan sagtens fylde tiden ud med mangt og meget andet…

Hvis, eller når, man skal holde en nem vinsmagning derhjemme, så er Nationale Druer et glimrende og nemt tema. Her smager vinene markant forskellige og giver mere input til diskussion, end fx Cabernet Sauvignon verden rundt vil gøre.

Følgende vine smagte lige efter bogen og viste klart de forskelle, der er i de nævnte lande.
2009 Weingut Eser, Oestricher Lenchen, Riesling, Kabinett Trocken, Rheingau, Tyskland – stram, mineralsk og intens. Riesling blomster og skiffer hældt på glas med et strjf af sødme. Altid en god ledsager til blandede tapas.

2005 Querceccio, Brunello di Montalcino, Toscana, Italien – Sangiovese i fuldt flor, men stramme vilde kirsebær og fadets noter spillende pænt i baggrunden. God intensitet og alligevel en vin der bygger på elegance og finesse frem for de næste mere varme og fedladne oversøiske flasker.

2008 Bellingham, Pinotage with a dash of Petit Verdot, Coastal, Sydafrika – det blødeste og lækreste udtryk af denne drue. En anelse bræt bush i duften, men ellers saftig og intens i smagen.

2005 Don Cristobal, Malbec, Oak Reserve, Mendoza, Argentina – en bulderbasse med fed saftig frugt, blommer og sorte brombær i hele munden. Fadet har lagt sig lidt, nu hvor den er blevet 5 år gammel, en flot eksponent for Malbec med moden frugt. Ens svigerforældre var fra Cahors, hvor malbec trives med lidt mindre sol. Han ville meget gerne servere denne for dem.

2007 Rodney Strong, Zinfandel, Knotty Vines, Sonoma County, Californien – peber, friske sorte kirsebær, og In-your-face attitude! Lige den vin der passede som afslutning på en hyggelig smagning.

Alle disse flasker er fra Skjold Burne sortiment. Jeg håber at selskabet hyggede sig med de resterende flasker til deres Beef Wellington senere på aftenen. Stemningen var i hvert fald på vej op, da jeg forlod festen!

Hvad skal der så ske her i aften? Regner med en masse grønt på tallerkenen. Din Baghave udvider og der er reception, gad vide om man ikke går hjem med lidt i posen. Jeg har netop, igen, fået et par flasker ind af døren fra René Muré, tror det bliver én eller to af dem…

2006 Pinot Noir, 2007 Riesling, 2008 Riesling - et dilemma på billede