Dining Week Cph på LêLê

Copenhagen Dining Week er et herligt koncept. Set fra min vinkel er der her mulighed for at teste nogle interessante spisesteder af, til en pris der matcher mit lønniveau. 200,- kr. for en aften med 3 retter, mandag på LêLê. Pellegrino insisterer på at sponsorere vand til bordet, og det smagte jo også ganske glimrende. Normalt er jeg fortaler for vand-fra-hanen-konceptet. I Danmark har vi vand der smager ganske neutralt og som er en glimrende ledsager til både mad og vin.

LêLê bød på nogle dejlige afslappede rammer, venlige tjenere, der ikke gjorde noget galt, men heller ikke tilføjede noget til aftenen. Vi valgte 3 gange fisk og 1 okse til hovedret, så jeg gik glædeligt med fiskegruppen og vi delte en flaske hvidvin:

Biodynamisk yderst velsmagende Vouvray

2008 Vigneau-Chevreau, Vouvray, Cuvée Clos de Vaux, Demi-Sec  – en halvsød biodynamisk vin, som jeg håbede ville passé os alle fint. Havde overvejet Wittman Riesling, men en 09 der bliver åbnet ved bordet uden dekantering, ville bare være stram. Denne håbede jeg på lidt mere fra, og det fik jeg. Herlig vin:

Flot gylden, lidt oliefed i glasset. Duft af frisk mango, fersken og overmodne citroner. En levende duft, der bød en velkommen længere nede i glasset. Smagen var herlig balanceret, med en sødme og frugtsyre, der spillede sammen som 2 instrumenter. Her blev hevet lidt den ene vej, og lidt den anden. Frugten var trommerne der trak de 2 solister sammen. Her var dybde og bredde. Lidt tropisk stil, uden at den kammede over. Nok bid og intensitet til at følge først ruller og sidenhen fisk og kød. Lækkert glas vin, som man sagtens kunne have drukket mere af…

Forretten var 2 slags forårsruller, en frisk og en sprød. Super lækre begge to med herlig sauce at dyppe i. Vi blev heldigvis ikke smidt for at spise lidt med fingrene her.

Soya til rullen

Hovedretten for de andre var guldbars, med tilbehør. Fisken var stegt perfekt, med sprød side og saftig fisk i midten. Tilbehøret smagte jeg ikke, men det så lækkert ud.

Guldbars

Min hovedret var oksefilet i strimler med citrongræs og andre herligere blandet godt sammen. Et godt bid og en bred vifte af smagsindtryk som jeg ikke dyrker så tit. Lige præcis hvad jeg havde håbet på. Godt balanceret og herligt mættende.

Okse med mange smagsindtryk

Desserterne var is, min på æblemos, lagt på en bananmos – det fattede jeg ikke en meter af. Må konstatere at næste gang på LêLê springer vi desserterne over. Michael røg på en The-is med peber creme – den var heller ikke vellykket.

Is?

God fornøjelse til alle andre der skal ud til Copenhagen Dining Week – jeg glæder mig allerede til onsdag aften på Kanalen!

Tusind tak til Michael og Helle for en dejlig aften, med efterfølgende kaffe og chokolade i Casa Kreutzer.