Bourgogne der ramte dagen!

Bourgogne er noget af det bedste – de gange hvor den sidder lige i skabet! Den flaske vi drak i går, var nærmest perfekt. Jeg har smagt denne vin flere gange, men denne flaske viste den store flaskevariation der altid findes. Jeg har kigget i min månekalender og kan se at dagen også bare var perfekt.

2001 Louis Jadot, Clos St jacques 1’er Cru, Gevrey Chambertin – flot rød I glasset med transparent kerne. Duft af orangeskal og lys chokolade. Mint og rosenpeber. Hindbær og ribs længere nede, jordbærgrød. Minder mig allerede om et stykke fyldt chokolade, hvor der er flere lag og du bliver overrasket for hver bid. Ingen bitre toner i næsen, som jeg før har oplevet med denne vin.
Smagen ruller sig ud fra start. Ingen dekantering, blot serveret i et Riedel Bourgogne Vinum ved 14 grader. Smooth operator og Sade brager gennem mit sanseapparat. Cremet struktur med fløjlsbløde tanniner og kølig jordbærgrød. Pinot noir karakter med orangeskal fra Gevrey i sin reneste form. Ren frugtkerne der folder sig smukt ud i hele mundhulen uden at blive tung eller miste fokus. Der vokser stille og roligt lidt sekundære aromaer op med tobak og lys chokolade. En herlig flaske, der indfriede alle forventninger.

Vi nød også en dejlig flaske:

Comte Audoin de Dampierre, Cuvee des Ambassadeurs, Champagne, 37,5 cl. – dejlig kompleks Champagne med lidt citrus og en god mængde autolytiske noter. Jeg nød den fra Bourgogne glasset og det var, for mig, helt vidunderligt. Det gav vinen, sammenlignet med fruens Champagneglas, en bredere frugt og mere afdæmpet stil. Udviklede sig flot i glasset og havde en dejlig dybde.

Til sidst et enkelt glas imponerende:

2009 Frederiksdal Gods, dansk kirsebærvin – den almindelige udgave som jo flere gange jeg smager den er utrolig flot. God intensitet og pæn høj syre og en frugt der ikke er endimensionel. Man kunne fristes til at tro at denne bare vil smage af kirsebær, men det gør den ikke. Den har en bred palet af røde frugter og dermed minder den mere om vin, en andre frugtvine jeg har smagt. Super lækker og selv uden chokolade til en god oplevelse.