Pizza – hurtig opskrift

Det var en mandag aften og jeg ville lave pizza! Pizza som er hjemmelavet kan godt tage lidt tid, for ofte skal dejen lægges 1 – 2 dage i forvejen. I mit ustrukturerede liv er der sjældent plads til hverdagsmad der skal planlægges mere end 1 time i forvejen. Denne pizza opskrift der skulle rede min aften fandt jeg i min favoritjulegave fra min mor: almanak kogebogen af Claus Meyer.

claus meyer kogebog

Konge-kogebogen-Almanak

En fabelagtig bog, hvor alle afprøvne opskrifter har virket efter hensigten indtil videre. Her skulle min pizzadej kun hæve 1 – 2 timer og passede derfor ind i aftenens skema. Her er opskriften med lidt tilretninger, så den hævede lidt ekstra. Jeg kan rigtig godt lide en ”fluffy” bund og det opnår man nemmere ved at tilføre lidt ekstra gær.

Pizzadej:

 • 6 dl. lunkent vand
 • 1 spsk. acaciehonning
 • 3 spsk olivenolie
 • 20 gram gær (oprindeligt 10 gram)
 • 1 kg hvedemel
 • 2 tsk Maldon salt (oprindeligt 1 tsk fint salt)

Bland vand, honning, olie og gær sammen, tilsæt 500 gram mel og rør grundigt. Tilsæt salt og det sidste mel. Hævning ved god varme i 1 – 2 timer. Flad dejen ud og tilsæt tomatsovs, reven ost og fyld efter eget ønske. Nemt og ligetil.

Pizza inden ovnen

Varm ovnen op til 250 grader og smæk pizzaen ind i 10 – 15 minutter. Jeg er sikker på at det er mega cool at eje en bagesten/pizzasten, men hvis man ikke har den, kan man klare sig med en bageplade med bagepapir.

Sprød pizza

Sprød og lækker pizza

Tomatsovs kan man købe, men det er lidt mere charmerende at klaske sin egen sammen og det tager ikke lang tid:

Tomatsovs:

 • 1 ds flåede tomater
 • 2 fed hvidløg – hakket
 • ½ hakket løg
 • Olie til stegning
 • Krydderurter efter eget valg, eller skab
 • Salt og peber
 • Balsamico – bare et skvæt

Rist de hakkede løg i lidt olie i bunden af en kasserolle, tilsæt tomat og de andre ingredienser. Kog ind til den bliver tyk og så er den klar til pizzabunden.

God fornøjelse og lad mig høre hvad du putter på af fyld?

Asti i kurven

Asti kom ikke ud og gå mens jeg lavede pizza