Alex Sushi – lidt indtryk

Alex Sushi er nu kommer til København. De har huseret med god stemning og fantastisk fisk i Oslo gennem 10 år, og har nu åbnet den første filial i København. Jeg har gennem tiderne spist meget forskellig sushi, både på restauranter og hjemmelavet. De smagsprøver vi fik denne aften hos Alex Sushi ,  var på absolut højeste niveau. At kalde dette gourmet sushi, vil ikke være forkert.


Jeg havde modtaget en invitation til velkomstreception for restaurantens nye daglige leder Werner Nymo, tidligere Alberto K. De 2 ord: Champagne og Sushi, i samme sætning var argument nok for at tage af sted. Et cool sted med beliggenhed i det smarte kvarter ved Kongens Nytorv. Smart indretning med åbent køkken i midten og høje stole hele vejen rundt. Ude ved siderne er der større borde, hvor man kan sidde med selskaber.

Le chef retter an

Vi fik en god snak med Petter Sandberg der er ejer af Alex Sushi. En masse god holdningsudveksling omkring hvordan sushi markedet i København polariseres voldsomt i denne tid, med billigere steder og så enkelte på virkelig højt niveau. Petter har en klar holdning til kvalitet, som kommer til udtryk på tallerkenen. Risen er måske én af de vigtigste elementer i god sushi og det virkede til at kokkene havde styr på dette element til perfektion. Køkkenet styres af en Sushikok der tidligere har arbejdet i London.

Der blev serveret Champagne i den helt rigtige størrelse: MAGNUM!

Lånt billede...

2000 Pol Roger, Vintage Champagne – fantastisk lækre bobler med stor kompleksitet og herlig friskhed med citrus og syltede abrikoser. Gode autolytiske noter med toast og gær i baggrunden. Perfekt balanceret og en herlig ledsager til den gode snak! Pol Roger er altid højt niveau og det sætter naturligvis forventningerne til maden endnu højere…

Frisk sashimi

Første servering vi fik var Sashimi af hhv. laks og havbars. Dette var overhældt med Alex egen sauce, som i bund og grund var soja med citrus. Der var pyntet med lidt rogn og grønt. En super kombination og nogle fisk med god frisk smag. Herlige rogn, der var sprøde uden at blive hårde.

burklin wolf

Riesling på vej i mit glas...

2010 Dr. Burklin Wolf, Wachenheimer Riesling MG – var en herlig Riesling i den nye moderne tørre stil og som er en oplagt ledsager til Sushi på højt plan. Endnu engang serveret i MG, hvilket klæder enhver god vin! Dejlig frisk med god dybde og fine hvide blomster og citrus! En producent der generelt kører en dejlig ren stil.

Smuk servering med blandede godbider

Hovedretten denne aften var en flot servering, som blev anrettet foran på disken i det åbne køkken. Imponerende at se hvordan 5 kokke dansede rundt om hinanden for at nå frem til tallerkenen på det rigtige tidspunkt. Herlig makirulle med softshellcrab. Desværre lidt skæmmet af friteringen, der skjulte det meste af den delikate smag fra krabben. 2 flotte nigiri med perfekte ris. En rå reje ovenpå tanksalat, udmærket men ikke så jorden rystede under os. Bedst var absolut skalddyrssalaten i et tårn i enden af tallerkenen. Helt sublim lækker og med stor kompleks smag. Missede desværre alle ingredienserne, men det smagte monster godt!

Konklusion: En fornøjelse at få lidt smagsprøver og god vin. Hvorfor tog vi bilen ind, så nogen skulle køre hjem? Eneste fejl denne aften. Vi vil allerede nu se frem til vores næste besøg hos Alex Sushi. Tak for en hyggelig aften.