Chocolate chip cookies – sprøde & bløde

Cookies, mester sprøde og stadig bløde i midten.

Chokolate chip cookies opskrift

Sprøde – bløde – og med masser af chokolade

En kamp der er svær at vinde, men som det er sjovt at tage op. Jeg har testet forskellige opskrifter, jeg har googlet mig frem til, den bedste jeg fandt er sidenhen fjernet fra nettet.  Jeg har tilføjet lidt og ændret mængderne undervejs. For at gøre det nemmere, så find alle ingredienser frem og kom i gang. De her cookies er rørt sammen på no time!

  • 400 gram hvedemel
  • 50 gram havregryn
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk salt
  • 2 stænger vanilje – altså kornene herfra
  • Skal fra 1 citron og 1 appelsin
  • 120 gram Valrhona Manjari, eller anden mørk chokolade
  • 200 gram smør
  • 400 gram rørsukker
  • 2 store æg
  • 270 gram Valrhona Manjari, eller anden mørk chokolade. Hakkes, ikke for groft og heller ikke for fint. Det skal gerne kunne ses i de endelige kager.

Tænd ovnen på 190 grader inden du begynder at bikse tingene sammen.

Mel, gryn, bagepulver, salt, skaller, vanille og 120 gram chokolade blendes. Det giver en sjov brun mel blanding som ender med at give nogle flotte brune cookies.

Smørret skal være blødt og så skal det piskes sammen med sukkeret. Æg tilsættes mens der piskes. Melblandingen tilsættes stille og roligt og til sidst røres den sidste mængde chokolade i.

Bløde og med flot farve

Sæt kugler på en bageplade med bagepapir. Størrelse som en bordtennisbold. Jeg synes ikke man behøver at lave dem flade, når varmen kommer flader de automatisk ud og forbliver alligevel høje nok til at bevare den bløde midte.

Bages i 10 minutter ved 190 grader med varmluft. Tag dem hellere ud lidt for tidligt, end for sent. De skal være bløde i midten!!

Lækre cookies der bliver revet ud af mine bøtter

God fornøjelse med bagningen.