Salat Chevre Chaud har jeg prøvet at lave et par gange og er blevet rigtig glad for denne lette, lille forret. En helt korrekt opskrift på denne varme gedeost salat ved jeg ikke om eksisterer, men her i huset er den blevet varieret med held et par gange. Det vigtigste er, som med pizza, at man ikke overdriver med indholdet. Keep it simple!
Opskrift, med kommentarer:
- Salatblade – gerne blandet med smagfulde salater og en anelse Rucola
- Noget sprødt – valnøddekerner, ristede solsikkekerner eller pinjekerner. Evt mandler der er ristet
- Løg – fint hakket og endelig ikke for meget
- Tomater – nogen siger ja, i enten rå eller semi-dried version. Jeg siger nej tak. Jeg synes de bliver for meget
- Dressing – det vigtigste!! Her skabes balancen mellem syre, salt og sødme.
2 dele olivenolie af den gode
1 del vineddike – gerne mørk
1 tsk sennep
1 fed hvidløg – revet eller finthakket
Salt, peber
Rør sammen og smag for pokker på din dressing, inden du plasker den rundt i salaten! - Toast med gedeost – enkelt hvidt brød, skåret tyndt, belagt med rå mængder gedeost og så varmet under grillen. Skal være brunt, men ikke brændt.
Anret de små brødstykker med gedeost ovenpå din salat på tallerkenen og så ligner det en halv million.
Vinvalg: tænk på sødmen og syren i retten og find en vin med lidt af begge dele. Størst held har jeg haft med en Alsace Pinot Gris, her er både tyngde og der kan være en anelse sødme. René Muré laver denne fantastiske udgave fra Clos St. Landelin der har både tyngde og intensitet til at løfte denne ret op i niveau!
Alternativt kan der sættes en tysk Riesling med sødme til. Synes dog at Alsace vine med deres tyngde passer bedre, har også kørt med en senthøstet Gewürztraminer med stor succes.