Regn over land, Ch. Estanilles i mit glas – og kyllinge Cordon Bleu

Sommeren begynder at gå på hæld… WTF!?? Frygtelig tanke og sætning. Det eneste der reelt sker er at en lille front med regne trækker gennem landet. Netop nu nærmer den sig Casa Kreutzer her i Nordsjælland.

Ikke just en vin til en sommeraften

Vejrudsigten havde lovet dette fra morgenstunden, så menuen i aften er IKKE grillmad. Inspirationen til aftenens menu skal findes i dette indlæg fra Grydeskeen Spinat og kartofler bliver det ikke, men Cordon Bleu af kyllingfilet glæder jeg mig til at komme i gang med, når jeg er færdig med denne overspringshandling.

Jeg har åbnet en flaske vin, der måske er mere egnet til vejret, end til menuen. En gammel kending, som jeg har smagt i en del årgange i godt selskab. Minder mig om fantastiske tider i en hyggelig lejlighed i Ryesgade, hvor der blev nørdet gode vine fra Sydfrankrig. Estanilles var en producent, som dukkede op med jævne mellemrum. Altid en god performer med masser af karakter og personlighed. Denne gang faldt jeg over den hos Frederiksberg Vinimport hvor den stod i godt 100,- kr. I glasset her inden mad og regn siger den:

2005 Château des Estanilles, Cuvée Prestige, Faugères – en vin med alder, altid dejligt. Farven signalerer ikke alder, den er klar og rød med god intensitet. Duften kan rive dig til de fleste gode distrikter i Sydfrankrig. Så levende og med så mange komplekse aromaer, der står og udvikler sig hele tiden. Våd læder, skovbund og den typiske malingsagtige acetone som Mouvedre kan give når den viser sin karakter. Det er IKKE ment negativt… Der er store mængder frugt bagved de umiddelbare sekundære aromaer; brombær, tranebær og sorte kirsebær. Tænker lidt: hvorfor griller jeg ikke lam i aften? Smagen er intens – punktum. Man bliver sat på plads med sort skiffer, høj intensitet og høj frugtsyre. Alt sammen flot holdt sammen og balanceret af nogle stramme tanniner. Frugten sidder for mig lige i skabet: kirsebær, solbær og mørke blommer. Her er den sydfranske garrigue så det synger; lavendel blandet med tørret rosmarin og timian. Smagen bliver hængende og udvikler flot ren frugt. Normalt giver jeg ikke point når jeg sidder med én vin åbent som her, men alligevel hiver denne hurtigt  5+13+17+7+50 = 92 point af 100 hjem. Jeg kan rigtigt godt lide denne vin og glæder mig til at følge den over aftenen.

Nå, så må jeg hellere gå i køkkenet…

OPDATERING!!!

Færdig tallerken, omkring min kyllinge cordon bleu (hvor er det blå?)

Så kom maden på bordet og alting forandrede sig…  ”Fantastisk mad, men det kunne godt være kommet lidt tidligere” – jeg smiler – Morten havde helt ret, man kan ikke nemt få det til at se godt ud og få de pinde til at lykkedes. Måske man skulle prøve at rulle dem og binde dem? Her er mit billede at det færdige resultat. Tilbehøret var en herlig majs, salat med friskhøvlet Parmeggiano Reggiano og lidt pasta. Sad helt alene og tænkte lidt på Mortens spinat og kartofler…

…og vinen blev helt blød i knæene. Ved servering sammen med maden var den faktisk helt perfekt. Jeg havde frygtet at den var lidt for meget af det gode…