Chat Sauvage – Pinot Noir fra Tyskland

Jeg elsker Pinot Noir, men hader at betale prisen for en god flaske. Denne aften var ingen undtagelse, for jeg var på besøg i en Vinspecialist og kigge efter inspiration. Overvejede et øjeblik en flaske Drouhin, men tænkte: jeg var ikke super begejstret for 10 år tilbage da jeg arbejdede for dem, gad vide om det har udviklet sig til noget bedre? Har smagt en anelse gennem årene og sjældent været rigtig begejstret. Så ikke engang en overdrevet flot anmeldelse af en af Danmarks super dygtige vinskribenter kunne få flasken i min pose. Jeg må have Drouhin til gode… Min flaske fandt jeg i den tyske afdeling, hvor HJ har et glimrende sortiment, også i den røde afdeling. Bassermann-Jordan Oelberg har jeg tidligere været meget glad for og ville gerne gensmage, men en hverdagsvin til næsten 400,- er desværre lidt i overkanten i disse dage. Etiketten på denne Chat Sauvage tiltalte mig med sin tydeligvis tilbageholdte charme. Hvordan nogen kan finde på at sætte vin på markedet i dette kvalitetsniveau med så latterlig etiket, det skal jeg være usagt. Rygtet om Chat Sauvage projektet var dog gået forbi mine ører og det var da også ganske interessant at få i glasset. En rigmand, der har sat alle sejl ind på at lave fremragende Bourgogne i Rheingau – logik! Man har set det gå galt før, men her har han lagt selerne i kyndige hænder og resultatet taler derefter. Læs den gode/interessante baggrundshistorie her og se billeder her på Chat Sauvage egen side.

Blød og lækker tysk Pinot Noir, man behøver ikke at kalde den noget så ucharmerende som Spätburgunder

2009 Chat Sauvage, Pinot Noir, Bereich Johannisberg, Rheingau – seriøs lækker duft. Her er alle de dyder som nogen af os elsker i Pinot Noir. Jordbær, rabarber og kontrolleret fadbrug. 18 måneder er lang tid på fad, men når balancen skabes med køligt dyrket Pinot med stor frugtintensitet, så er det lige mig. Naturligvis ikke den store fylde i smagen, men blød som kun en balanceret Pinot Noir kan være. En meget moderne stil, hvor finesse, fad og frugt kører godt sammen. Det var en Pinot hvor jeg bare kunne sidde med næsen i glasset det meste af aftenen, uden at få tømt flasken.

Min generelle vurdering er at dette er en meget vellavet Pinot Noir, men måske lidt pleaser modernistisk for nogen. Jeg kan godt lide det og tildeler åbent 92 point til denne, som især blev vundet på duften. Gad vide hvad der vil ske med den friske røde bærkarakter og fadet, om 3 år i flasken? Er det en rimelig pris? Ja, for god Pinot Noir koster …

Godnat