Gunderloch, Nierstein 2010 – tasting note

Rheinessen er absolut en af de bedste regioner i Tyskland. De stejle skråninger ned mod Rhinfloden giver perfekte betingelser for store vine. Riesling er kongedruen og også midtpunkt for dagens vin.

2010 Gunderloch, Nierstein, Riesling, Rheinessen – en vin der først kom i glasset sent på aftenen, efter en bred vifte af røde vine. Netop her viser den sig fra sin bedste side. Knivskarp og fokuseret med fin hvid mineralsk kalk og en hel buket af hvide liljer. Frugten er først og fremmest citrus, med friske grønne æbler og en høj frugtsyre til at balancere den lille sødme. Denne vin er absolut i den tørre ende af spekteret, men utrolig intensiv i sin frugtkoncentration. Rheinessen karakteren i denne vin udmærker sig for mig i sin friskhed, uden den store tyngde. Elegance kendetegner for mig helt klart vinene fra Rheinessen, fremfor en del af de andre store områder i Tyskland.

Weingut Gunderloch er i dag ejet af Hasselbach familien og Friedrich Hasselbach er som vinmager kompromisløs og søger høj koncentration i husets vine. Dette virker rigtig godt, taget terroiret i betragtning som er her omkring Nierstein. Som vanligt i Tyskland, så udtrykker Riesling druen terroir mere end mange andre druer. Vinene fra Gunderloch kan stærkt anbefales, som en typisk repræsentant fra Rheinessen.

Vinen blev smagt åbent, som del af en lang aften. Noterne til denne aften er på vej…

Bagetiket med uddybende oplysninger – elsker tysk grundighed