Viognier og Monastrell, nej ikke i samme vin

Der kommer mange flasker på bordet her i huset, nogle med mindre held end andre. Her er 2 flasker jeg har indkøbt hos et par kolleger i branchen.

Flabby typisk blød Viognier

2010 Domaine Pichon, Pur Viognier, Reserve Vielles Vignes, Vin de Pays de Vaucluse, Frankrig – kort version: kedelig vin, efter min smag. Lang version: ganske vellavet Viognier, typisk og ok. Den her vin udstiller på fornemmeste vis alle problemerne som Viognier druen har: lav syre, men en herlig let sødlig frugtkarakter. En tydelig næse af althea bolche, lyche og lime. Dertil et skud mineralitet, som er endnu mere tydeligt i smagen. Heldigvis kan man sige, for denne mineralitet er rygraden i vinen. Her er meget lav frugtsyre til at balancere frugtfedmen. Mineraliteten er som hvid kalk og det giver lidt et indtryk af friskhed, som ellers mangler. En blød og ligetil vin, som mange sikkert vil elske. Jeg kæmpede mig igennem 2 glas, for at være sikker på at jeg kendte den ordentlig. Tror jeg vil holde mig til mandens røde vine.

Mørk kraftfuld fedladen Monastrell

2011 Flor del Mongo, Monastrell, Yecla, Spanien – made with organical grapes. Hmm igen en vin der levede perfekt op til forventningerne. Her er tæt frugt, peber, lidt kogte kirsebær og blomme, samt krydderurter. Smagen er kraftfuld og med medium + fylde. En herlig mørk sort frugt og så et lidt skævt krydret element til at give lidt kant. Smager som disse Monastrell vine smager flest, godt. Produceret af en dansk vinmager; David Tofterup, som jeg aldrig har mødt. Fundet på knaldtilbud i en Kvickly til kr. 30,- et fund til den latterligt lave pris.