Cecilie og Madklubben inviterede til hygge med madbloggere

En hyggelig fredag startede i kælderen hos Bo Jacobsen i hans R Vinbar. Jeg var inviteret sammen med en samling af Danmarks førende madbloggere, for at se en lille forpremiere på Cecilie og Madklubben der starter tirsdag den 9. april på TV2. Med i kælderen var de fleste af de 8 kokke der deltager i programmet, samt Cecilie Frøkjær der er værtinde på programmet. Se mere om programmet her på TV2s hjemmeside. Vi havde et par hyggelige timer hvor der blev hapset lidt af Bos fremragende charcutteri, samt hans lækre delikatesser fra middelhavet på dåse.

IMG_5688 Hertil smagte vi Restaurationens egne vine i rød og hvid, som de importere direkte fra Italien. Herlig frisk hvidvin med god syre og herligt frisk frugtkarakter. Rødvinen var fra Morellino de Scansano og var saftig og let drikkelig.

IMG_5697 Programmet er en herlig forandring af mad tv i Danmark. Nu skal vi underholdes af professionelle kokke, der skal lave mad til hinanden. Vi slipper for at se stand-up komikere, eller andre dygtige mennesker der ikke kan lave mad. Vi kan forvente at hvis de skal lave et pocheret æg, så ved de hvad det er. De 8 kokke har været sammen og lavet mad på skift til ”dagens hovedperson”. Som seere kan vi forvente at komme bag facaden på nogle af de kokke der er med til at sætte dagsordenen i landets bedste køkkener. Jeg glæder mig til at se portrætter af disse mennesker og se dem arbejde i hold, med hinanden, for at skabe interessante måltider. Det er min klare forventning at vi kommer til at lære en ting eller to, alene ved at se med fra sidelinjen. Skal man lave en sammenligning med andet på dansk tv, så kan man sammenligne dette koncept med Toppen af Poppen, hvor vi også nød at se professionelle sangere fortolke hinandens værker. Som modsætning til sangprogrammer hvor amatører stiller sig op og skråler.

Aftenen fortsatte med en håndfuld bloggere på tour i København. Vi startede i Torvehallerne, hvor vi delte en flaske hvidvin:

2011 Jacob Kühn, Steilterrassen, Rheingau – en frisk sag med typiske unge Riesling noter og en næsten stikkende frugtsyre. Efter lidt tid i glasset åbnede den op for stor tropisk frugt med citrus som bærende element. Smagsnoten af hvid fersken gav sammen med mineraliteten en god kant på vinen. Absolut en vin det kunne være sjovt at smage om et par år.

Efter en enkelt drink og et par høje jyske hvin, så var vi ude af Bar Rouge igen. Sjovt som dette sted var det vildeste hotte sted i København en overgang. Nu var der råbende tomt en fredag aften.

Aftenens middag blev indtaget hos Nils Thyge på hans meget hyggelige sted; Bar’Vin. Bistro, brasseri, restaurant eller bare Nils’ House! Her føler man sig rigtig godt taget imod. Efter at have kigget i menu- og vinkort, var Mira og jeg rimelig enige om hvilken vej vi ville gå for bordet, og det ændrede Nils så da han kom ned og snakkede: ”Skal vi ikke bare give jeg en omgang mixede hapsere til at starte med? Og slutte af med Cote de Boeuf?” Fantastisk idé, så vi lænede os tilbage, slukkede kameraer og hev vores telefoner frem for at få et par billeder. Vi fik en fantastisk omgang serveringer:

Stebidderrogn på avocado, med croutoner og ristede mandler. De mandler var en rigtig god idé, de gav en kant på retten man ikke normalt oplever.

Tatar som var i perfekt balance. Lidt peberrod og grønt til at pynte. Det mest imponerende ved denne perfekte tatar var den fuldendte balance.

Okselår i tynde skiver. En tørret udgave fra Spanien, godt med egen olivenolie og en ordentlig klump bøffelmozzerella.

Côte de Boeuf, sammen med nogle grøntsager. Kødet var godt stegt, måske lidt rigeligt til mig, jeg kan godt lide det lidt mere rødt. Yderst velsmagende og til 6 personer var 3 stk åbenbart lige i overkanten. Der var flere rundt om bordet der måtte sige nej tak til de sidste skiver… svagt.

Vinene til var:

2011 Stein, Rose Sparkling, Mosel – en herlig frisk velkomst med typiske røde noter af jordbær og små friske kirsebær.

2011 Domaine Alice & Oliver De Moor, Aligoté, Bourgogne – Herlig typisk Aligoté med frisk lime og friske sprøde pærer. Super frugtintensitet der passede flot sammen med rognen. Herligt som denne drue har fået en revival i Bourgogne og flere seriøse producenter kommer på banen med flotte vine. Når den er lavet ordentlig, så har den en flot egenkarakter.

2010 Domaine Jean David, Cotes du Rhone, Magnum – Saftig med en skæv stikkende frugtsyre der ikke passede mig særlig godt. Små umodne røde bær og et grønt præg. Nogle nikkede glade, men en del af glassene blev ikke tømt. Kan vi lide disse naturvine? Det er ikke det emne her, så jeg springer emnet over her.

2008 Cappellano, Gabutti, Barbera d’Alba – sådan, lige i skabet! Stor frugt fylde med modne blommer, brombær og en fin frugtsyre til at give balance. Den blev drukket op uden problemer.

Tusind tak til alle der var med til at gøre denne aften så hyggelig. Det er altid rart at tilbringe til sammen med andre bloggere, hvor emnet hele tiden kræser om god mad.