Pizza og vin kan give fantastiske kombinationer

Rioja Gran Reserva Rosé er en klassifikation der ikke burde eksistere, for hvem i hele hule h***** gider at lagre en rosévin i 4 ½ år på egetræsfade? En rosévin skal der være let og læskende, ikke småoxideret, intens i frugten og så kraftfuld så den kræver mad i den intense ende af skalaen. Denne aften bød på mange interessante vine, denne var bare den mest outrerede. Samtidig skal der lyde stor ros til vores pizzamaster Karsten, der fik konstrueret den perfekte pizza til at understøtte denne unikke vin. En pizza godt med svampe var lige i øjet.

Jeg tog ikke noter på aftenen, så her følger tanker fra dagen efter, suppleret med et par billeder. Tak til Karsten og resten af gruppen for en dejlig og hyggelig aften.

Tondonia rosé

2000 Viña Tondonia, Rosé, Gran Reserva, Rioja – suspekt farve, kan man kalde det orange vin? Spicy og intens duft med orangeskal og fine røde bær. Smagen er kraftfuld med tannin i den høje ende for en rosé. Stor mængde frugt, der blev bakket op af krydrede elementer. Stor kompleksitet og dybde, der passede flot sammen med svampene. Tak for skænken Troels og tak for at den ikke blev serveret blindt. Den var aldrig blevet gættet…

Den perfekte ledsager til den gamle rose.

Den perfekte ledsager til den gamle rose.

Clos du Paradis2004 Clos du Paradis, Chardonnay, Luxembourg – lidt flad uden den store syre.

Mosel Spätlese Laurentiushof Molitor2007 Weingut Laurentiushof, Riesling, Spätlese, Bremmer Calmont, Mosel – stod flot i glasset med fin balance. En vin det altid er en fornøjelse at drikke.

2007 Markus Molitor, Riesling, Spätlese, Ürziger Würztgarten, Mosel – mere intens næse og en anelse mere sødme.

En kartoffelmad, forklædt som pizza

En kartoffelmad, forklædt som pizza

Ruinart L'ExclusiveRuinart L’Exclusive, Champagne – død og oxideret. Ganske fin lille mousse og en flot udviklet duft, men i smagen var denne bare helt væk. Trist…

1886 Pinot Noir

2011 “1884” Reservado Pinot Noir, Mendoza – flot frugt og rigtig lækker balance. Fremstod tydeligt som en oversøisk Pinot Noir, men en flot balance og nerve.

2 glade mænd.

2 glade mænd.

Ansjoser og frisk læg på toppen

Ansjoser og frisk løg på toppen

Aftenens bedste pizza med hummerhaler og karse

Aftenens bedste pizza med hummerhaler og karse

Gramona

2005 Gramona, Illustros, Gran Reserva Cava – helt tør uden dosage. For mig en klodset stil uden friskhed og elegance.

2002 Dom Perignon

2002 Dom Perignon, Moet et Chandon, Champagne – en stor årgang, der stadig er på sit meget unge stadie. Masser af frugt og en anelse tropisk præg. Dosagen virker stadig en smule høj, men kompleksiteten og tætheden er der til et langt liv.

Riot Nuits2005 Dom Michele & Patrice Rion, Clos des Argillieres, 1’er Cru, Nuits Saint Georges – flot dybde og blød cremet stil. Tydelig god Bourgogne.
Leroy Bourgogne rouge

2004 Domaine Leroy, Bourgogne rouge – en meget frisk og læskende stil, dog med stor tæthed og smagsintensitet. Virkelig en flot vin, hvor historien også fortæller at den mest består af deklassificeret frugt fra Grand Cru marker i denne årgang. Stor frugtintensitet og samtidig meget ren jordbærfrugt.

Mikulski Meursault2007 Francois Mikulski, Limozin (Lieu-dit) Meursault – intens med flot mineralitet og ren frugt. Ikke så fed som ventet, men flot balance.

PizzaSara PizzamakerL'Interdit Fleurie

 

…og jo nærmere slutningen på aftenen, jo færre mentale noter blev der taget…

Tak for en super aften til alle.