Kedelige Rhonevin på gode spisesteder

Jeg havde en plan da Rhonevine.dk inviterede til middag. Jeg ville skrive om hvordan disse vine er så fremragende til mad i flere forskellige afskygninger. Det fik vi delvist illustreret i løbet af aftenens 2 restaurantbesøg. Vinene var tydeligvis udvalgt meget politisk korrekt og det var i dette tilfælde så trist så man troede det var en joke. Hvorfor lave reklame for et område, med deres mest ordinære vine? Jeg ville hellere have haft 2 fremragende eksponenter, end 12 ligegyldigheder. Vinene vil grundet almindelig pli ikke blive nævnt ved navn.

Vi startede på Davids Bistro med god og velsmagende bistromad. Desværre blev alle vine her serveret ved 24 grader, hvilket gjorde dem meget lidt egnede til vurdering.

Hyggeligt bord hos Davids Bistro

Hyggeligt bord hos Davids Bistro

Først en tallerken med hapsere med lækker rillette, svampemayo og brød.

Lever er alt for sjældent på en tallerken foran mig

Lever er alt for sjældent på en tallerken foran mig

Anden runde var stegt kyllingelever med brombær og surt. Virkelig velsmagende og dejligt med lever, som man får alt for sjældent.

Snegle mellem svampe

Snegle mellem svampe

Sidste bistrorunde bød på svampe og snegle på brød – rustik stil med stor smag.

Restaurant No. 1

Restaurant No. 1

Herefter rykkede vi selskabet over på den anden side af Århusgade. Restaurant No.1 ved Morten Bech Køster. Her rykkede madniveauet et par niveauer op, vinen var stadig ikke værd at nævne… Tålmodigheden måtte findes frem, men jeg var heldigvis i interessant selskab med nogle kompetente vinskribenter, som gerne ville tale. På trods af at restauranten må have vidst hvornår vi ankom, så ventede vi ca. 1 time på første servering, som var værd at vente på:

Tournedos Rossini

Tournedos Rossini

Tournedos Rossini a la Jean Pierre Bruneau. Ekstrem flot servering, fuld af velsmag og med foie gras og trøffel pakket flot ind i kødet. Hertil kartoffel og spinatflan med et syltet løg på toppen. Alene denne ret er værd at besøge No.1 for.

Dette er ikke en ost

Dette er ikke en ost

Herefter den mindste servering af ost jeg nogensinde har set, dog en velsmagende brie des meaux.

Snickers

Snickers

Afsluttende med en dekonstrueret snickers. En flot servering, som dog ikke faldt voldsomt i min smag, da jeg ikke er så glad for nougat.

Samlet set kunne jeg konstatere at Rhonevin er glimrende madvin. Det vidste jeg egentlig godt i forvejen. Århusgade byder på god mad, hos to gode personligheder.
Tak for invitationen og tak for godt selskab. Desværre fik jeg ikke talt med alle dem jeg gerne ville, så det må jeg have til gode.