Ristorante Era Ora – tanker efter en lang frokost

Jeg havde fornøjelsen af at være inviteret til frokost på en af byens førende italienske spisesteder; Era Ora.

Era Ora
Med en gemt beliggenhed på Christianshavn er denne restaurant et mekka for dem der værdsætter god italiensk mad og fuldstændig ukendt for dem der passerer intetanende forbi på gaden. Nr. 33 har intet dørskilt, ingen klistermærker fra Michelin, Trip Advisor eller lign. Her er blot en dør hvor man går ind, når man søger det bedste madkunst på sin tallerken.
Fokus denne dag var vinene fra en af de bedste producenter i Brunello di Montalcino; Biondi Santi. De smagte vine er omtalt i DETTE INDLÆG. Kjær & Sommerfeldt var værter ved frokosten og jeg siger endnu engang tak for invitationen.
Opdækning Era Ora
Bordene var dækket smukt op og vi skyndte os at tage et par pladser så tæt på åbningen til baghaven som muligt. Det var en smuk sommerdag i Danmark, og så vil vi gerne have lys og luft.
Menuen var bygget klassisk op omkring 8 anti pasti, der tilkom bordet i en lind strøm. Yderst delikat og det der glædede mig mest var den omtanke der lå bag hver enkel råvare og den perfekte tilberedning. Al kød var saftigt, mørt og velsmagende. Grøntsager var perfekte med bid og ren smag. Komponenterne i hver servering komlementerede hinanden på fineste vis. Eneste lille sjove tanke var Organic sausages, red onions and patata rustica. Lyder flot og fancy, men bare rolig det var bare medisterpølse med kartoffelmos. Dog betydeligt mere velsmagende end når jeg laver mosen og slagteren leverer pølsen.
Her er den samlede menu:

IMG_8021
Og her følger så de enkelte retter i billedformat.

IMG_8024

IMG_8026

IMG_8030

Tomat

IMG_8040

IMG_8036

IMG_8041

Efter de 8 flotte anti pasti var man egentlig rigelig mæt, men så kom der naturligvis både pastaret og kødret.

Pasta med ragout

Carne

Da det kun var en arbejdsfrokost, så stoppede vi her, uden ost og dessert.

Tusind tak til Era Ora for at vise italiensk køkkenkunst på højeste niveau. Vinene fra Kjær & Sommerfeldt stod flot denne dag.

Biondi Santi Vertical