Chokolade og Portvin – et foredrag på Chokoladefestivalen 2014

Portvin og Chokolade, var overskriften på dagens foredrag / smagning på Chokoladefestivalen. At smage port og choko sammen, er altid en fornøjelse og absolut noget jeg forventede de fleste deltager til denne smagning havde prøvet før. Mit forsøg med at servere lidt nyheder for dem, virkede rigtig godt. Det var en fornøjelse at se så mange der gerne ville høre mit foredrag, desværre blev dørene lukket 15 minutter før tid da lokalet var fyldt til bristepunktet med godt 100 personer.

Et fyldt lokale, med 100 mennesker

Et fyldt lokale, med 100 mennesker

Jeg havde på chokoladedelen allieret mig med 2 af de bedste i landet, som var så flinke at sponsorere lidt sødesager til at matche portvinen, som var indkøbt hos min arbejdsgiver Otto Suenson Vin. Der var 3 forskellige sykker fra nyopstartede Michael Lentz hos Lentz Chocolatier. Derudover et stykke fra verdens bedste chokolade mand; Mikkel Friis-Holm der står som en af de bedste ambassadører for god chokolade i hele processen, fra bønne til bord.

Alle Portvine var fra den gode familieejede Quinta Santa Eufemia, der især er specialister i hvid portvin med alder. Det var min klare opfattelse at alle nød de gode dråber fra Carvalho familien.

Vi fik en hyggelig time sammen, hvor vi smagte følgende kombinationer.

White port Eufemia

White port med 3 forskellige aldersangivelser


10 Years Old White Port
, sammen med Karamel med mango/passion fra Lentz

30 Years Old White Port, sammen med et fyldt stykke med hasselnødder og crunch fra Lentz

10 Years Old Tawny Port, sammen med Nicoliso 70 % Cacao fra Friis-Holm Chokolade

2009 Late Bottled Vintage Port, sammen med mørk fyldt chokolade ganache fra Lentz

Det var yderst interessant at se hvordan de enkelte komponenter smagte bedre sammen, end hver for sig. Det var naturligvis også formålet med smagningen, så en fornøjelse at det lykkedes på dagen.

Tusind tak til alle fremmødte for gode spørgsmål, håber at I nød smagningen. Lad os håbe at vi kan gentage i 2015 med et nyt og frisk tema.
IMG_0279

Michael Lentz fra Lentz Chokolatier. Frenragende karameller og rigtig lækker fyldt chokolade.

IMG_0275

Mikkel Friis-Holm, mesteren af pladechokolade i Danmark. Hans versioner er så fyldte med smag og intense. Det bliver ikke meget bedre.

IMG_0258

Foredragsholder Frederik Kreutzer – tak for at du læste med så langt.