Willi Shaefer 2011 Kabinett og Spätlese – hvor er vi henne?

Det korte svar er at disse vine absolut ikke bør drikkes på nuværende tidspunkt. Jeg var heldig at smage dem begge sammen, da de første solstråler kom gennem vinduet og skabte god stemning. Den perfekte tid til Riesling fra Mosel.

Riesling Mosel Kabinett Spätlese
2011 Willi Schaefer, Graacher Domprobst, Riesling Kabinett, Mosel –
var mest åben med klassisk tropisk frugt og fin mineralitet. Duften havde friske grønne æbler og en hel buket hvide blomster. Det var en fornøjelse og lade mosten svælge over tungen, hvor en høj frugsyre renser flot og alligevel lukker op for en bred vifte af nuancer.

2011 Willi Schefer, Graacher Himmelreich, Riesling, Spätlese, Mosel – var en helt anden, nærmest ubehagelig, verden. Lukket som en østers var mit første indtryk. Meget høj dosis af svovl, der nærmest skulle tæskes ud af glasset for at man kunne få en anelse frisk frugt frem i næsen. Stram i munden, uden at give noget som helst charmerende fra sig. Efter ½ time med svirlen i glasset og ryst og hælden frem og tilbage, så var det værste feset af, men stadig var det en yderst mineralst kop, men høj smagsintensitet og meget slank frugt. Der er helt sikkert stor kompleksitet gemt væk bagerst i denne flaske, men ikke rar på nuværende tidspunkt.

Willi Schaefer er absolut en af de førende producenter i Mosel dalen og jeg er sikker på at disse to vine blot er åbnet på et uheldigt tidspunkt. Det er vine af høj kvalitet, der helt sikkert vil vise deres kvaliteter efter flere års lagring.