Magnien, Clos de la Roche 2009

Da jeg var på Millesime Bio i januar måned mødte jeg første gang Frederic Magnien og smagte hans Domaine vine fra sin fars marker, som tappes under Michel Magnien etiketten. Vinene er økologiske og dyrket efter biodynamiske principper, hvilket gjorde at de var med på denne messe. Jeg blev fra start yderst imponeret af smagen, balancen mellem helt ren frugt og knivskarp fokus. En stil jeg rigtig godt kan lide i Bourgogne. Det glæder mig meget at vi nu har valgt at importere disse vine i Otto Suenson Vin. Vi kunne naturligvis vælge at smage de almindelige udgaver, hvilket vi også har gjort med stor fornøjelse, men naturligvis skal der også testes de store kanonslag. Mandag var passende for en Clos de la Roche. Tak skal du have chef for at bringe lækker saft i glasset.

Grand Cru Bourgogne

2009 Michel Magnien, Grand Cru, Clos de la Roche – meget rød i glasset og min første tanke med næsen i koppen er at vinen har en høj koncentration med knivskarp præcision. En lille varm tone fik mig først til at tænke på oversøisk Pinot Noir, men så alligevel var det bare for fokuseret og elegant. Åbner op med flere noter af rene hindbær, jordbær og lidt fadnoter.
Smagen er helt ren frugt, hvor der kun kommer et touch af fad bagerst i billedet. Stilen her er finesse og høj smagsintensitet, forvent ikke voldsom kraft eller staldnoter i stor stil. Vinen arbejder sig videre og står flot og kompleks i glasset med nye noter hver gang man vender tilbage. Balancen mellem frugt og mineralitet står flot og giver herlig friskhed. Eftersmagen holder fast og man har kun lyst til at opsøge det næste glas.

Disclaimer: Jeg arbejder hos Otto Suenson som importerer denne vin og den er smagt uden omkostninger for mig.