Clos des Epeneaux, TV2, Libanon og Toscana

En heftig uge er afsluttet efter 3 dages arbejde, perfekt i min bog. Sidder nærmest og glemmer at jeg skal på kontoret fredag, men det skal nok blive sjovt. Det har været en heftig uge hvor jeg blev trukket i som vinekspertkommentator på TV2, i forbindelse med Dansk Vin. Jeg har gennem årene smagt en del dansk vin, så var da glad for at TV2 kunne bruge mine anskuelser. Læs mere om De 5 bedste danske vingårde m.m. Jeg havde også mine “15 seconds of fame” på TV2 nyhederne. Sjovt at opleve hvordan 45 minutters optagelse bliver skåret ned til en halv sætning. Tak for ros og flinke kommentarer efterfølgende.

Dagen i dag havde en anelse fredagsstemning over sig på kontoret, vi måtte lige slutte med en stor Bourgogne. Inden da smagte vi vine fra 2 nye leverandører:
Domaine des Tourelles fra Beeka Valley er den ældste vinproducent i Libanon og de laver nær-Europæisk stil med fokus på Cabernet Sauvignon og Syrah. Deres Syrah de Liban er virkelig stor og kompleks Syrah med fantastisk struktur.
Morisfarms lyder så lidt som Italien at man tror det er løgn, men vinene fra Morellino di Scansano er sprøde og friske på hovedsageligt Sangiovese.

Pommard Comte Armand

2008 Clos des Epeneaux

2008 Comte Armand, Clos des Epeneaux, 1’er Cru Pommard – stor vin, ikke serveret blindt. En af få flasker tilbage på lageret og smagt af nærmest rent akademiske årsager. Tæt farve og slet ikke åben i duften fra start. Efter 30 minutter i glasset åbnede den op for alle cylindre. En del animalske noter, mørke sorte nuancer og stor dybde. Smagen var tæt og tog også lidt tid inden den gav det hele. Helt ren i sin frugtkarakter med stor smagsintensitet. Havde en stram stil, som en Pommard ofte har og fremstod som en stor vin. Der er stadig en del tanninbid, der holder vinen lukket og mit bedste bud er at prøve igen om 3 – 7 år. En stor vin og en fornøjelse som afslutning på en god arbejdsdag.

Tak til alle mine gode kollegaer for endnu en hyggelig dag på kontoret.