No. 2 og bagefter Ved Stranden 10

En herlig dag der udviklede sig rent gastronomisk og vinmæssigt i uforudsete retninger. Vi startede til en super hyggelig reception på Københavns nyeste og mest interessante sted. Restaurant No.2 ligger smukt ned til vandet og viser de bedste sider af byen, faktisk så smukt så dette indlæg burde være på engelsk for at henvende sig til så mange turister som muligt. Christian Aarø, som er ejer og sommelier, har et mindre problem med at begrænse sig og det har realiseret sig i et fantastisk vinkort, med topvine fra en god håndfuld leverandører. At vinpriserne så samtidig er rimelige gør det kun mere interessant. Stort sortiment hvor vinene er delt op efter druer, så det er nemt at se hvilke interessante vine der er på enten Riesling, Solaris eller en helt anden drue. Menuen ser fin ud og jeg kan kun glæde mig til at teste det menukort, ved lejlighed. Beliggenhed er altid det essentielle spørgsmål når vi taler restauranter. Her ligger vi lidt væk fra centrum på Christianshavn i et hyggeligt, afslappet business miljø, men med den mest exceptionelle udsigt over vandet og byens profil. Vi fik serveret en bred vifte af hapsere og den eneste konklusion vi kunne drage var at kvaliteten var helt i top på alt fra asparges til skinke. Jeg ønsker al mulig held og lykke til Christian og co. Med deres nye lillesøster til AOC restauranten.

Ved Stranden 10 fik lov til at lægge bord til vores videre vinønsker denne aften. Hvilken fantastisk oplevelse det var. Vi var et selskab med stor kærlighed til klassisk velsmagende vin og ikke det store ønske om at bevæge os ud i ekstreme Vin Nature vine. Vi giver stor ros til vores tjenende ånd Morris der fra start fangede vores tankegang. Fedt at få en god åben dialog om Vin Nature og mærke at vi grundlæggende alle elsker det samme: Vin der smager forpulet godt!
Første vin i glasset var en latterlig intetsigende Vin de Fuldstændig-ligegyldig-Pays fra Loire dalen på Sauvignon Blanc. Jeg er på alle måder ligeglad med de hyggelige tanker der ligger bagved denne vin på pur-unge vinstokke. Smagen var som en fint fortyndet Sancerre og dermed blev den aldrig mere en end parentes i vores aften. Det gjorde til gengæld:


image
2011 Eric Forest, Les Crays, Pouilly Fuissé
– en frisk og intens hvid Bourgogne med en del fadnoter og dejlig smøret i sit udtryk. Ren frugtkarakter og smil over hele hovedet.


image
2012 Pacalet, Pinot Noir, Bourgogne
– lækkert at teste 2012 som virker som en yderst lovende årgang i Bourgogne, iflg. de fleste jungletrommer. Det her var dybt med mørk sort frugt og en fin luftighed. En fremragende Bourgogne rouge!

Chambolle Barthod2010 Gislaine Barthod, Chambolle Musigny – det tog lidt tid i de store Zalto glas, men så gik den amok!! Stor saftighed og den cremede charme som man kan ønske sig i god Chambolle! En dejlig vin at slutte aftenen med, da vi ikke rigtig behøvede Sherry…

Ved Stranden 10 fremstår som et god og gennemtænkt sted, med en fantastisk afslappet attitude. Lad os endelig ikke glemme at hylde dem for at bruge Zalto vinglas, som er noget af det lækreste at drikke af. Til Bourgogne sætter det helt nye standarder. I løbet af aftenen fik vi også en god afslappet snak med den ene ejer, Christian, som virker som en glad mand der nyder dagen!  Klart den næste vinbar jeg vil ønske at frekventere i København – igen og igen og…