Italiensk aften med gode venner i haven

Vi valgte at holde en Italiensk aften med vores gode vennepar. Vi var lige kommet hjem fra Italien og havde hver for sig haft et par gode ferier, hvor der skulle deles lidt gode minder. Vin og mad blev holdt i det Italienske og her er der billeder og noter fra en super hyggelig aften.

Aperol Spritz

Vi startede festen med Aperol Spritz, som med sine herlige balance mellem sødme, syre og bitterhed er rigtig lækkert på en varm sommerdag. Hertil melon med tørret skinke.

Sofia Coppola wine

Sofia, Blanc de Blancs, Sofia Coppola – en sjov lille dåse som nydes med sugerør. En anelse sødme er med til at give en yderst læskende drik, som også stod glimrende til det varme sommervejr. Hertil fik vi et større fad med bruschetta, som jeg ikke fik taget billede af.

Chardonnay Alto Adige Elena Walch
2011 Elena Walch, Castel Ringberg, Chardonnay Reserve, Alto Adige
– fed og kraftfuld Chardonnay, der med voldsomme tropiske noter stod flot mod fadlagringen. Indkøbt hos min arbejdsgiver Otto Suenson til lejligheden. Jeg elsker Elena Walchs vine for deres renhed i frugten og høje kompleksitet, en perfekt ledsager til:

Pasta med laks
Frisk pasta med laks i flødesauce og friskbælgede ærter.

Vino Nobile di Montepulciano
2010 Avignonesi, AV, Vino Nobile di Montepulciano – dejlig ren i frugten med varme modne kirsebær og afdæmpet brug af fadet. En lille ristet kaffenote som bidrog med en dejlig kant. Denne flaske var købt i Toscana og var den eneste flaske jeg havde med hjem.

Rosso di Montalcino Poggio di Sotto

2009

2009 Poggio di Sotto, Rosso di Montalcino – en vingård vi netop havde besøgt og hvor deres Rosso bare smager så flot. Helt ren i frugten med stor elegance og høj smagsintensitet. Noter af rabarber, sorte kirsebær og små fine blommer. På vingården smagte denne nærmest bedre end deres Brunello. Sikker på at det drejer sig om at gemme Brunelloen i lidt flere år. Købt hjemme hos Otto Suenson. Hertil fik vi ganske enkelt:

entrecote og caprese
Vores entrecote blev nydt med en enkel Caprese ved siden.

Tak til gode venner og familie for en dejlig aften.