Toldboden, god kvalitet til (for) høj pris

Kvalitet kan købes for dyrt og det var lidt følelsen da vi stille forlod Toldboden efter en afslappet middag. Den her oplevelse får mig igen til at tænke over hvor meget vi får for pengene, når vi går på restaurant i Danmark.

Restaurant Toldboden

Beliggenhed lige ud til havneløbet, så bliver det ikke meget smukkere på en varm sommeraften

Vi havde været på Amager Strand og set opera. En oplevelse i ikke får en anmeldelse af. Vi var afslappet påklædt og med den positive omtale som Toldboden har fået af venner og bekendte var dette lige dagen. En onsdag aften var der fyldt næsten op udendørs, men intet problem da vi gerne ville sidde inde og slappe af. Det eneste ledige vinduesbord var drivende vådt og fyldt med gammel service, så vi fik et glimrende inde i lokalet, men stadig med glimrende udsigt over vandet. Jeg må indrømme at beliggenheden af Toldboden er noget nær optimal, for pokker hvor er det hyggeligt! Jeg elsker at se ud over vandet og hele den afslappede stemning.

Toldboden menu

Et udvalg, på tavler over disken hvor bestilling og udlevering foregik.

Bestilling foregik ved at kigge på tavlen over disken og alles valg faldt på Fish and Chips. Forventningen var at vi kunne sidde afslappet og blive mætte. Da vi var 2 voksne og 2 drenge på hhv. 13 & 16 år så regnede vi med at 2 store portioner skulle være rigeligt. Man bestiller og betaler og får udleveret en brik der så bipper når den er klar til afhentning ved kassen. Bestik tages ved siden, sammen med servietter. Selvservice er et glimrende koncept, så spares der penge på gulvet og priserne skal gerne afspejle dette. Jeg har ikke oplevet denne form for service siden sidst jeg var på motorvejs-cafeteria i Jylland.

Fish and chips Toldboden

3 stykker fisk per person, en masse købe-fritter og lidt grønt pynt på toppen

Fisken var frisk og med tynd panering der ikke tog fokus fra fisken, super lækkert. Fritterne var glimrende købefritter, tynde og sprøde og ikke for fedtede. Ovenpå lidt tynde strimler af fennikel og gulderod. Ved siden var et papbæger med den lækreste ærtepure til at dyppe i, den ville jeg gerne have med hjem!

Vi drak 4 store sodavand fra post-mix, som ikke kan kritiseres. Vinkortet skimmede jeg kun, men det så umiddelbart ganske glimrende ud i fornuftigt prisleje. Alle vine var, så vidt jeg umiddelbart kunne bedømme, fra naboen Løgismose. Jeg valgte et glas:

Wittmann i glasset

Wittmann dejlig kølig i glasset

2012 Wittmann, Riesling trocken fra 1 liter flaske til kr. 60,- Den smagte fuldstændig som forventet super lækkert og passede glimrende til fisken. Sprød frugt og en god syre til at rense og så typisk for Wittmann med stor mineralitet til at give lidt kant i eftersmagen.

Samlet pris kr. 640,00 og det er her min anke ligger. Her er fakta som jeg ser det, efter kun at have smagt én ting fra menuen:
– enkelt menukort
– ingen tjenere
– bestil og betal ved disk, afhent selv ved disk
– mad serveres i pap-service, bestik er billigste slags
– borde er generelt ikke rene og bænke til at sidde på er ikke det mest behagelige
– vinkort er glimrende
– vellavet mad, men stadig ikke raketvidenskab

bord og bænk

Bænke med enkelte skind at sidde på

Samlet set så hænger pris og kvalitet bare slet ikke sammen. Hvis jeg vælger at komme igen, så er det klart for stemningen og beliggenheden. Jeg vil absolut skulle tage min jakke på med ekstra overbærenhed omkring service og pris.