2003 Frederiksborg Vin – Rondo i live efter 11 år

Så sidder man der, og som vanligt bliver man udfordret ved at få serveret vinen blindt. Det er altid udfordrende og en fornøjelse at smage uden at have sine fordomme med i glasset. Denne aften skulle det vise sig særlig svært at gætte rigtigt.

Dansk vin frederiksborgVinen fremstod med flot farve, ikke en nuance af brunt i glasset, kun rød farve og lidt vandig yderst. Duften var af primært tertiære aromaer fra en moden vin, på et glimrende niveau. Her var kaffebønner, læder og så en dyb moden blomme. Ikke voldsomt nuanceret, men rent og udviklet i sit udtryk. Tænkte først Bordeaux, men kom hurtigt væk fra det igen. Blev egentlig i Frankrig i tankerne og tænkte mere Languedoc-Roussillon. Smagen var først og fremmest harmonisk, intet der stikker af i nogen retning. Ikke den store mundfylde eller koncentration, men igen en flot ren frugtkarakter. Note af blomme og ikke meget andet. Jeg kunne godt lide vinen for sin pæne udvikling og fine rene frugt i smagen. Ikke noget voldsomt stor vin, men pæn og i orden. Det viste sig så at være:

2003 Frederiksborg Vin, Nordsjælland – fremstillet på 85 % Rondo og resten Leon Millot og Regent. Imponerende at den har holdt sig i live i 11 år. Rondo lever umiddelbart fint op til en del af sit ry, her på en meget charmerende måde. Farven er flot og dyb, helt rød. Duften er stor og kraftig, her pænt udviklet. Smagen lever ikke op til løfterne fra duft og farve, men er endimensionel men ren i frugten. Stor applaus herfra. Dansk vin viste mig denne aften endnu en ny side.