Wine of the Week – Priorat on the map

I sidste uge var der lagt op til mange store oplevelser, hvoraf en del blev aflyst. Mandag startede ugen dog med et fint arrangement med erhvervsnetværket fra Rungsted Ishockey. En middag på Restaurant Geranium. Det skyldes naturligvis forbindelsen hvor Lars Seier Christensen både har en ejerandel hos Geranium og Rungsted Ishockey. Vi fik en fire-retters middag med vine, hvor ikke alle sammensætninger var lige mindeværdige. En vin stak dog markant af fra feltet:

Priorat Torroya

2012 Terroir al Limit Soc.Lda, Torroja, Priorat – wow en vin. Spillevende med så meget sort frugt væltende op af glasset så man kun kan smile. Det er saftig frugt og fin underliggende mineralitet, som er i fin balance. Vi fik den til et stykke hårdt grillet svin, og kombinationen med det brændte fra kødet og den sorte frugt var lige i skabet.

Svin Geranium

Denne vin er nogenlunde ligeligt fordelt mellem Carinena og Garnatxa.
Et rigtig interessant projekt, hvor en Sydafrikaner er gået i samarbejde med en tysker og laver noget af det mest interessante vin i Priorat i Spanien. Det er ikke hverdagskost. Der er fokus på frugten i vinen, med så lidt maskering som muligt. Cement tanke, store gamle fade og så lidt indblanding som muligt i kælderen. Gamle vinstokke, med fokus på Carinena og Garnatxa, samt mindre mængder af et par andre røde og lidt hvidt. Naturligvis (kunne man fristes til at sige) dyrkes vinmarkerne efter biodynamiske forskrifter. Helt klar vine jeg kan anbefale i stærk grad.

Geranium øl

Øl til velkomst på Geranium. Flot solnedgang over byen.