Beaujolais Nouveau – lad festen fortsætte!

Beaujolais Nouveau er resultatet af en tradition som blev startet i 1951. Det var året hvor det blev tilladt at sælge samme års høst og valget faldt på den 3. torsdag i november. Fra 1978 og frem har traditionen været holdt i hævd på Gråbrødre Torv af Restaurant Bøf & Ost.

Gråbrødre torvI år var jeg inviteret med på scenen for at smage den friske saft. Det var en fest hvor vinen blev drønet op med racerbiler, i dag klarer fragtfirmaerne skærene for os. Må dog stadig først sælges den 3. torsdag i november.

Er man en nørd hvis man glæder sig til at smage årets nye saft på flaske? Nej, så kan man bare godt lide en anledning til at feste på en torsdag.

Smager den friske saft godt? Ja i år var det faktisk rigtig lækkert. Relativ tæt i strukturen, ren smæk på frugten og saftig frugtsyre!

Er det kompleks og kompliceret? Nej, men det smager godt!

Er det en parade af årets grimmeste etiketter? Ja, men pyt for det skal ikke gemmes. Det skal drikkes og det smager godt.

Er der street-credit i stor stil? Spørg Tue og vennerne.

Stopper festen i torsdags? Nej, vinen kan drikkes et lille års tid uden problemer.

Er jeg glad? Ja, jeg er glad for det er ukompliceret vin der smager godt.

Glæder vi os allerede til næste års Beaujolais Nouveau fest? Ja.

Beaujolais Bichot

2015 Albert Bichot, Nouveau, Beaujolais Villages – rød med den vildeste duft af røde bær. Her er jordbærsaft for fuld udblæsning og så ledte jeg efter en større mængde skumbanan som ikke var så udtalt. Saftig i munden med helt ren forfriskende rød saft. Ukompliceret og lækkert!

Dette er blot en producents vin, søg hvad du kan finde rundt i byen. Der er masser af eksempler, der ser gode ud.