Molitor 100 point riesling Auslese ***

Nogle fredage på kontoret skal der fejres gode ting, denne fredag skulle der stor vin i koppen. Når man skal have en 100 point vin i glasset, så har man en masse forventninger. Bliver disse indfriet, eller kan man kun blive skuffet? Læs svaret til sidst i min konklussion. Markus Molitor fik for årgang 2013 tildelt hele 3 x 100 point hos Robert Parker, hos Otto Suenson var vores tildeling så lille så vi ikke kan sælge det. I dag blev denne dekanteret og smagt 5 timer senere.

Wehlener Sonenuhr Molitor2013 Markus Molitor, Riesling Auslese ***, Wehlener Sonnenuhr, Mosel – voksenslik er nemt at kalde det. Fornemmelsen når næsen rammer koppen; slik fra boden når man gik til stranden om sommeren. Solen der rammer kroppen, duften af det salte vand = sommer. Den søde lækre frugt der både var at finde i vingummibamser og de gule althea bolcher. Balancen når sødme og syre stod i zenit. Sommer og glade dage.

Denne vin er for mig knivskarp og alligevel meget sød i smagen. Super koncentreret stil hvor hvid fersken, lyche og umoden ananas står flot. En dyb mineralitet der pakkes ind i fed frugtkoncentration. Syren kommer hamrende igennem som et ekspresstog. Stor vin der slet ikke er klar til at danse rent endnu.

Frugten bliver stående og ruller bare hen over tungen i flere forskellige lag. Det bliver aldrig tung moden tropisk frugt, men mere lidt umoden og saftig. Helt fokuseret i stilen, som bare holdes på plads af syren og følges hele vejen i skabet. Det er min klare overbevisning at jeg kan smage denne vin resten af weekenden. Der er intet der stikker af, men alligevel er der liv der gør den interessant at smage på igen. Det er vildt og Kreutzer er glad!

Konklussion: Skuffet, nej på ingen måde. Her er al den koncentration jeg havde håbet på. Der er renhed og spillevende syre. Heldigvis er denne ikke lukket ned endnu, hvilket jeg godt synes man kan opleve med visse af de store 2011 vine fra Mosel. Ingen point fra mig, kun et stort smil.

Riesling molitor

Bagetiket med AP nummer til nørderne…

 

Disclaimer: Denne er drukket på arbejdet og derfor uden omkostninger for undertegnede.