Dom Perignon rosé 1996 og andet godt på en torsdag

At vi startede denne stille torsdag aften med en flaske Dom Perignon rosé 1996 gjorde alle glade. Gode venner havde inviteret til en stille aftensmad, midt i ferien. Lige her i hullet mellem at nogle har været afsted og andre skal afsted. En sjov tid midt på sommeren, hvor solen skinner fra en himmel med ganske få skyer. Hvad er det egentlig den danske sommer vil i år? Igen er det lidt til hver sin side, godt vi har valgt at rejse til mere stabile himmelstrøg. Denne aften endte med dejlig mad og fremragende selskab. Her er blot et par ord om vinene undervejs…

Dom Perignon rose

1996 Dom Perignon, Rosé, Champagne
Wow et pragteksemplar. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen. Undervurder nu ikke din Dom Perignon, den skal bare have noget alder. Ung Dom P er ofte lidt klodset og præget af for høj dosage, men når alderen spiller med, så bliver det mega stort!
Her væltede det op med den fineste hindbær-karamel man kan tænke sig. Jeg havde fornøjelsen af at have den i et Riedel Champagne glas, som gjorde det vildt godt. Den udviklede mere saftig rød frugt og karamellen lagde sig lidt ned. Friskhed og lidt kandiseret limeskal. Helt præcis i smagsbilledet med god syre, dyb kompleks frugt og herligt liv i eftersmagen. Piv lækker og fræk Dom Perignon rosé. Tak for skænken Søren.

Derefter 2 gange fadlagret Chardonnay, som begge gjorde det fint.

Moreson Silhouette

2012 Moreson, FYM, Chardonnay, Franchhoek, Sydafrika
Cremet blid og lækker i hele sit udtryk. Fadet flot integreret og god dybde i den tropiske frugt. Fortsatte en god stil gennem ½ time i glasset og især renheden var lækker.
Moreson viste endnu engang deres evne til at fremstille utrolig velbalancerede vine. Denne top chardonnay fra dem, viste helt klart at de også kan spille med på højt niveau.

2012 Merryvale, Silhouette, Chardonnay, Napa Valley, Californien
Høj intens med mere ristet fadpræg. Langt mere dybde og kompleksitet i frugten. Flasken var desværre ikke helt i orden, så en lille urenhed blev ved med at genere os. Var det prop i mindre grad? Muligvis, og rigtig ærgerligt. Den udviklede sig ikke og blev værre, som prop ofte gør. På trods af denne lille skævhed, så var det et fremragende glas hvidvin, som man gerne snuppede et ekstra af senere på aftenen.
Disclaimer: vin fra Otto Suenson, så helt upartisk er jeg måske ikke.
Jeg har altid elsket Merryvale for deres meget elegante stil. Denne chardonnay viser med sit fadbrug og smagsintensitet den typiske stil fra Merryvale.

Domaine Belle

2007 Domaine Belle, Les Rivoires, Saint-Joseph
Havde udviklet sig smukt under min trappe. Købt da jeg var hos Skjold Burne. God animalsk stil med lidt peber noter og store mængder sort frugt. Rustik på den måde der gav kant og intensitet. Et dejligt eksempel på hvordan Nordrhone udvikler sig. Mere af det i kælderen tak.

2011 Opus One

2011 Opus One, Napa Valley, Californien
En klassiker i en for mig fantastisk årgang. 2011 var relativt kølig i Napa Valley og har gennemgående leveret vine i en balanceret stil, som jeg rigtig godt kan lide. Denne flaske var ikke en undtagelse. Helt ren solbær og lidt Pauillac grafit. En god balanceret frugtintensitet der ligger lidt tilbagelænet i sofaen og bare ser godt ud. Fadet er med, men uden at dominere. God balance og en vin man bare nød at hælde ned i store tåre.
Samarbejdet her mellem Ch. Mouton Rothschild og Mr. Robert Mondavi har gennem de senere år udviklet sig og står i dag som en selvstændig vingård, der klart leverer noget af det bedste fra Napa Valley.

Tak til alle for en dejlig aften.
PS: Fremragende pulled pork som havde grillet hele dagen.