De Morgenzon, Taillefer og 30 years Tawny fra Graham’s

Forleden aften var vi til Ishockey kamp I Hørsholm Skøjtehal og se hvordan Rødovre blev kørt fuldstændig over. Det er i år en stor fornøjelse at holde med Rungsted Ishockey, som er startet sæsonen i fuldt firspring! Efter kampen kørte vi til gode venner og nød et par kopper god vin og lidt lækre hapsere. Tak til værtinden for at tage imod os så sent.

de Morgenzon Chardonnay

2015 De Morgenzon, Reserve Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika – kåret til bedste Chardonnay ved Decanter World Wine Awards. Den leverer da også et meget højt niveau, hvis man er til fedme der holdes oppe af en god syre. Her er masser af elementer fra fadlagring og ”lees-stirring” i kælderen, men når druerne fra start har leveret så god koncentration så generer det ikke mig. Flot vin, der kunne være sjov at smage om et par år når fadet er bedre integreret i frugten.

Taillefer Pomerol

1985 Chateau Taillefer, Pomerol – så er fadet integreret og alt faldet på plads. Moden Bordeaux der viser stor charme – især i duften. Her er noter af skovbund, tobak og chokolade. Her er den insisterende frugtvibration der vil være med sammen med de udviklede noter; røde kirsebær og modne solbær. I munden forstår man pludselig begrebet; silkeblød. Tanninerne er hængt til tørre og nu smyger frugten sig frem som en blid sommerbølge ved stranden. Elegance – balance – renhed. Nøgleord og en flot vin fra en klassisk årgang.
Søgte lige Chateau Taillefer 1985 på Wine Searcher for at se niveauet. Med en salgspris mellem 149,- og 373,- så kan det anbefales at købe. Kiggede også lige point hos Robert p. (ikke rated) og WineSpec. sidstnævnte gavmilde med hele 81 point. Hvad er så lektien man kan lære af dette? Stol ikke altid på anmeldelser. Taillefer 1985 er en flot klassisk vin som lever og står ved dens oprindelse. Det er ikke 95 point, men måske nærmere omkring 92ish for mig denne aften. 

Grahams 30 Tawny Port

Graham’s 30 Years Tawny Port – lige perfekt serveret i et stort og lækkert glas hvor alle nuancer kan folde sig ud. Med 30 år på bagen skal man ikke forvente frisk frugt, men når der som her er ren figensaft, ristede hasselnødder og våd skovbund, så kan man ikke andet end at smile. Frugten er mere i retning af sultana rosiner og dadler, muligvis en lidt gammel figen og tunge appelsiner. En stor balanceret kop, som især viser sig frem med finessen og renheden i den lange eftersmag. En af de rigtig flotte 30 års Tawny’er på markedet.

Resten af aftenen stod på god kaffe og hyggeligt selskab! Til sidst får I lige et par billeder fra sidste år da jeg var i Douro for at fejre #Portwineday 2015 #PWD2015 Der havde jeg fornøjelsen af at besøge Quinta do Bomfim, der er besøgscenteret for Symington familiens mange ejendomme. Beliggende i det smukke by Pinhao. Et smukt sted, med den dejligste udsigt ned til floden.

dsc_1053

dsc_1048

dsc_1061

dsc_1087

Vinmarker her bagved Bomfim. Alle vinmarker i Douro er plantet i terrasser og alle druer høstes i hånden. Det er ikke nemt, men resultatet er enestående.

20 Tawny Grahams Port

Dernede nød vi denne smukke 20 års Tawny som også er på et meget højt niveau.