Vinen til din ris a la mande

Det er fjerde søndag i advent og julen kommer rullende med højt tempo. Du kan nu ikke længere kigge rundt om hjørnet uden at blive angrebet af den dejligste stemning. Man fornemmer juleklokker der ringer, gran der stikker frem som pynt og lyskæder på selv det mindste træ i den største forhave. Jeg elsker det. Jeg er i den grad ramt af julens gode humør i år og håber at det samme er sket for dig.

2015 Frederiksdal Kirsebærvin

I går aftes var vi til en hyggemiddag med nogle af vores bedste venner. Menuen stod på tapas og en håndfuld vine fra undertegnede. Ganske gode dråber, men denne gang løb aftens sidste flaske med opmærksomheden.

2015 Frederiksdal, Vin af Kirsebær, lot 16-02, Harpelunde, Lolland – den seneste årgang af denne lille perle. Det er den helt almindelige udgave fra en af vores absolut mest interessante frugtvinsproducenter. Lad os bare igen konstatere at resultatet er bedre end sidste år. Det vælter op af glasset med en kaskade af sorte kirsebær, som understreges af krydrede noter som tørrede urter. Så udvikler frugten sig og der kommer brombær, hindbær og et frisk pust af orange. Alt sammen i en stil hvor frugten bliver smækket lige i hovedet på dig og du bare skal tage imod og nyde. Dette er igen en vin der skiller sig ud og som bare skal nydes. Er det den perfekte ledsager til ris a la mande? Måske, men især hvis du koger en flaske ind og bruger den som kirsebærsauce juleaften. 91 point på min skala, ud af 100.

Tak til Frederiksdal for endnu en god flaske, samt tak til Mette og Thomas for en dejlig aften.