Mad og vin i Prag – dag 1

Prag er en by med mange forskellige aspekter. Her er kultur, historie og arkitektur til op over begge øre. En virkelig interessant by at gå rundt i, hvilket vi så gjorde i tre dage. Mad og vin var ikke noget jeg havde store forventninger til, men jeg vil her gennemgå vores oplevelser i både stort og småt. Det var min første tur til Prag, sammen med min absolut bedre halvdel. 

0,8 hektar vinmark, foran Prags slot

Dag 1 bød først på en smuk udsigt fra en af de bedst beliggende Starbucks caféer i verden. Ved toppen af bakken, lige ved Prags store palads. Smuk udsigt og kaffe af den sædvanlige kvalitet på denne kæde. Her bliver man aldrig overrasket. Efter en tur på paladset, som i øvrigt var yderst komplekst og spændende, gik vi ned mod byen igen. 

Villa Richter – en vinmark i Prag

Uventet var der vinstokke på bjerget i de smukkeste efterårsnuancer.

Opbinding som på de bedste marker i Mosel

Opbundet som man kunne se det i Mosel, med hver deres pæl. Første beværtning, kunne tilbyde vinen i flaskevis. Næste beværtning var Villa Richter, hvor restauranten havde åbent til frokost, samt serverede villaens to vine by-the-glass.

En græskar risotto med parmaskinke, blev bestilt og et glas af hver vin. Maden var ganske glimrende og hvis det viser noget om køkkenet, så bør man komme tilbage. 

2015 Villa Richter, Riesling, St. Wenchesclas’ Vineyard, Prag 
En stil der lægger sig op af en delvis tør Alsace riesling, med fuld alkohol og god mundfylde. Tydelige petroleumsnoter, uden at det blev for meget. God friskhed og balance i smagen, hvor lyche og ananas blev de dominerende elementer.  En fin riesling, som de kan servere med stolthed. 

2015 Villa Richter, Pinot Noir, St. Wenchesclas’ Vineyard, Prag
Lys og elegant i udtrykket, med fine små jordbær, lidt hindbær og sort sten. Medium fyldig, med fin alkohol og en god balance mellem alle elementer. Slutter en anelse kort, men helt uden fejl af nogen slags. Et fint udtryk af pinot noir druen, som dog vil komme til kort mod vine fra bedre områder. 

Vi fik en snak med tjeneren på stedet, der kunne oplyse at vinmarken er 0,8 hektar og at de fremstiller 7 – 800 flasker af hver af de to vine, hvert år. Alle flasker bruges i restauranten, som stærkt kan anbefales. Hvis du er i Prag og har den mindste smule interesse for vin, så bør du unde dig selv en frokost eller middag her med smuk udsigt over byen. 

Mad og vinmæssigt skete der ikke meget mere denne dag. Vi endte på en Tapas restaurant om aftenen, som serverede kedelige præfabrikerede tapas.

Muligvis de mest kedelige intetsigende oste, jeg nogensinde har oplevet. Vinen var en irrelevant lokal vin, som her er i fortjent rystet billede.