Rødbede salat og Fantasi

svin, rødbede, spinat, pasta

Lidt indtryk fra dagene herhjemme. Der er sat lidt enkel, men god mad på bordet. Nakkekotteletter marineret fra morgenstunden i egen pesto, rødbedesalat fra fruens hånd og stuvet spinat. Pasta? Tænker du, hvorfor? Fordi der også er kræsne børn her i huset…

2 flasker vin til et måltid hænder når man gerne vil smage lidt forskelligt. Jeg havde fået i gave en flaske:

2007 Pellegrini Vineyards, Eastend Select, Chardonnay, North Fork of Long Island – lad mig sige det kort; det er ikke noget jeg vil jagte igen. Tung og fedladen med nok lidt for modent præg. Ikke meget syre og ikke meget liv. Utrolig fedladen floral i stilen. En Chardonnay fra den mellem-gamle skole hvor fad vejer tungere end elegance.

blomst og vin

Til gengæld havde vi fået hjem i eget sortiment den nye 2008 årgang af:

2008 Fantasi, Niepoort, Douro – yes baby. Lige som jeg havde håbet, fin og elegant med sprød frugt og lidt mere saftig end den ”gamle” årgang 2006. Dette er ikke en kraftig vin, men den holder fin friskhed og har en dejlig frugt. En flaske der ryger på hylden som en god hverdags-basker!

Fantasi

Forleden dag havde jeg glemt og købe kartofler og endte i Aldi. Her så jeg en BiB som jeg stadig kan huske da vi indkøbte vinen til:

2008 Rosewood Creek, Barossa Valley Shiraz – fantastisk lækkert glas vin huskede jeg den som. Selvom jeg ikke plejer at købe BiB, og slet ikke ude i markedet, valgte jeg at sætte en i kurven. Den røg i køleskabet og blev serveret fra karaffel. Herlig dybde i farven, ekspressiv duft med mørk saftig Shiraz karakter. Smagen fyldig og med pæn længde. Min fætter smagte den blindt og gættede både område og drue – pænt skarpt gået! Det er en ganske lækker boks at have stående, til de dage hvor der ikke skal åbnes en hel flaske. I øvrigt værd at tænke på at mere end 1/3 af det danske marked dækkes af Bag in Box i dag.

Bag in Box fra Aldi til 99,00

Hvad sker der ellers? Vi gør klar til efteråret og har netop fået et par sække chokolade ind af døren. Så kan vi klare os lidt igen.

Manjari makes me happy