Ny reference for kirsebærvin

Kirsebærvin – hvad kan man egentlig forvente? Skal vi se på historien, så bør forventningerne ikke være særlig høje. Frederiksdal Gods leverer dog et produkt, der ændrer mit referencepunkt.

Solen stod flot over Frederiksdal Gods

Jeg har i dag haft en pragtfuld dag på Frederiksdal Gods og set spidsen af Lolland fra sin smukkeste side.

Flotte blomster på kirsebærtræerne

Her er mit førstehåndsindtryk, nærmere noter på de smagte udgaver kommer i løbet af et par dage. Vi smagte en meget bred vifte af fade og tanke igennem.

En lang række af fade i forskellige størrelser

Sandheden er i glasset og generelt oplever jeg: tæt farve, fra helt rød med blå kant i de unge udgaver til en let teglfarve i de mere fadlagrede udgaver. Duften er alt andet end éndimensionel. En bred palet i de forskellige udgaver, nogle gange baseret på røde bær og frugter, andre gange domineret af sorte bær. Sekundærer aromaer af både læder, citrusfrugter og krydderier. Smagen i alle udgaver styret af en meget høj syre, denne dog fint balanceret af enorm frugt. Igen stor diversitet i frugtnuancerne – fra rødt til sort. Tanniner er der intet af i kirsebærrene, altså er det kun i visse af de fadlagrede udgaver. Alkohol og restsødme spænder vidt i de enkelte udgaver. Konklusionen ender med at her er stor diversitet og langt større spændvidde end jeg havde regnet med.

Der er efterhånden meget fokus på dansk vin, som i de fleste røde udgaver smager rigtig kedeligt. Her er et unikt produkt, fremstillet på en sort af kirsebær der ikke ses bedre andre steder. Stevnsbærret kan være svaret på dine bønner, hvis du vil have god rød vin fra Danmark. Harald Krabbe, Morten Brink Iwersen og Jan Friis-Mikkelsen står bag dette ambitiøse projekt.

Rancio balloner

Historien om Frederiksdal Gods er skrevet flere gange, og fremstår tydeligt på deres hjemmeside. Også en god omtale her hos Din Baghave.

Dansk Solera på Frederiksdal Gods