The Italian – Dining Week 2012

Cofoco er firmaet bagved Copenhagen Dining Week. Onsdag aften var det tid til at teste deres Italienske barn: The Italian.  Der var linet op til en rigtig herremiddag med drengene og forhåbentlig godt med kød på tallerkenerne. Jeg er en stor tilhænger af Italiensk mad og derfor glædede jeg lidt ekstra til denne runde.
Det endte med at blive en fantastisk herreaften, god vin i afslappede opskænkninger, godt med kød på tallerkenen og ned på jorden afslappet stemning. Vi ankom ½ time for tidligt, men fik en plads i baren, hvor vi nød et glas dejlig tempereret glas Pinot Grigio – det havde ikke været anderledes om vi så havde været i London. Siddende 3 fyre i baren med tjenerne viftende rundt bagved, skabte fra start en god dialog mellem alle parter.

Sprød Pinot Grigio

2010 Nals Margreid, Pinot Grigio, Südtirol, Alto Adige – perfekt duft af limeskal og friske grønne æbler. Herlig læskende med frisk syre. En hyggelig vin til baren.
Tjeneren denne aften, som gjorde et fremragende stykke arbejde, havde en svag accent. Vores ikke særlig lærde sprogøre blev sat på en prøve og efter gæt på alt fra Fyn til Færøerne, afslørede hun sin herkomst fra Letland. Tak for en aften med god og opmærksom service, uden næsen i sky. Tænker stadig over om hun kunne være Julies lillesøster?

Benjamin havde bestilt stedet, og på trods af flere andre muligheder med blæksprutter og andre eksotiske ting, endte vi med denne oplagte herremenu! Vi andre takker, godt valg Benjamin.

  • CARPACCIO
    Okselårtunge serveret med friskrevet parmesan, sprød rucola og olivenolie
  • OSSO BUCCO
    Langtidsbraiseret kalveskank serveret med gremolata af frisk citronskal, italienske brødkrummer og friskhakket persille og cremet polenta.
  • AFFOGATO
    Vaniljeis med espresso

Carpaccio – velsmagende

Forretten var tydligvis an rettet i god tid, hvilket gjorde at de fine kødskiver kunne være lidt svære at få til at slippe i kanterne fra tallerkenen. Kombinationen med rucola og parmesanost var ellers lige i skabet og utrolig velsmagende.

Stor og saftig Osso Bucco!!

Hovedretten vækkede alle sanser og bare duften af den friske gremolata var fantastisk.Osso Bucco kødstykket var stort og super mørt. Smagen var upåklagelig og mosen var i tilpas mængde. Samlet set en stor portion, der lagde bunden godt. At toppe med lækker marv fra benet, var bare helt perfekt.

Desserten (uden billede) var super enkel, uden så meget omsvøb. Et stort glas med 2 kugler fornuftig vanilleis, overhældt med en espresso. Affogato kalder man åbenbart det og den dessert går jeg gerne efter næste gang jeg er i Italien.

Vinmenuen denne aften var sat til meget overkommelige 175,- kr. og valget af vine lød rigtig fornuftigt til menuen. Det viste sig at vi traf et godt valg, ved at gå denne vej. Godt valg af The Italian med denne sammensætning.

Frisk Dolcetto

2010 Gagliasso, Vigna Ciabot Russ, Dolcetto d’Alba – vi fik valget mellem enten den hvide Pinot Grigio eller denne Dolcetto til forretten. Vinen blev desværre, efter min mening, serveret for varm. Jeg havde foretrukket 10 – 14 grader, for at give et mere frugtigt levende udtryk og modspil til maden. Vi fik den ved hvad jeg gætter på var 22 grader. En Dolcetto har det nu bare bedst ved lidt lavere temperatur. Vinen fremstod blød med herlige saftige noter af blommer og sorte kirsebær.

Corvina i stearinlysets skær

2010 Tinazzi, Corvina IGT, Della Provinciadi Verona – som ledsager til en ret som osso bucco, kræver det noget saft og kraft i vinen. Det havde denne lille bulderbasse. Inden maden, var den lidt neutral, men med den indkogte sauce fremstod den med stor moden frugtkarakter. Corvina er hoveddruen i Valpolicella og der var tydelige duft og smagsnoter i den retning her. Velvalgt ledsager til denne ret.

Fed Moscato Passito

2010 Baronazzo Amalfi, Moscato PassitoIGT Sicilia – en vammelsød Moscato i kluntet stil. Den stod egentlig glimrende til desserten, men smagte ikke godt alene.

Vi sprang kaffen over og bevægede os ud i det småfrosne København med fulde maver og god stemning. Alt i alt en rigtig god aften på The Italian, hvor jeg gerne kommer en anden gang – til fuld pris. Kiggede lidt på deres menukort og må generelt sige at tingene her hænger godt sammen. Ville ønske at jeg havde flere restauranter fra Cofoco-dynastiet på mit balkort i år til Dining Week, men det må blive næste år.

Se også mine andre oplevelser her under Dining Week. Mandag på No.1 Aarhusgade og tirsdag på Dansk Vincenter.