Restaurant Oubæk, Dining Week 2013

Copenhagen Dining Week bliver i år på et lidt mindre niveau end sidste år, hvor jeg nød 4dejlige aftener på hhv: Dansk Vincenter, L’Altro, The Italian og  Aarhusgade No 1.

I år valgte jeg at tage fruen og et rigtig godt vennepar med på Restaurant Oubæk. En mindre restaurant, hvor sjælen er med også på sådan en aften hvor prisen er presset. Kameraet blev i bilen, så her blot en stor anbefaling. Det er min helt klare opfattelse at denne restaurant kan præstere på et endnu større niveau, end det vi fik. Men, de tog os som kunder på Dining Week seriøst og gav et godt visitkort, også med en Vinmenu der var prissat rigtigt til kr. 195,00 for 3 vine fra gode solide producenter.

Vi fik:

– Jordskokkesuppe med croutons og grønt

Serveret med lækkert hjemmebagt mørkt brød og smør. Velsmagende og lækkert.

2011 Schloss Lieser, Riesling, Mosel – sprød frisk med livlig frugt og et godt modspil til denne suppe. Thomas Haag fremstiller vine her der giver familiehuset kamp til stregen.
~
– Braiseret kalveskank med kartoffelmos, rødvinsauce, salat og syltede perleløg

Super mørt kød med tæt indkogt glace og dejlig grov mos.

2011 Domaine Beaurenard, Cotes du Rhone – meget saftig og ligetil. Spillede fint på tungen, men var lige let nok til denne intenst smagende ret. En god vin, der bare kom lidt til kort. Point for god Chateauneuf-du-Pape producent.
~
– Cremé brûlée med sorbet

Passionsfrugtsorbet der gav perfekt modspil til den fede Creme.

2011 Caudrina, Moscato d’Asti – frisk og syrlig, lige som en Moscato skal være. Glimrende samspil med desserten.

Alle vine var fra Domaine Brandis, som havde lavet en glimrende Vinmenu med gode producenter og en god oplevelse.