Nem forret – asparges og gedeost

Asparges med varm gedeost – en nem forret. Nu hvor det vælter frem med asparges i supermarkeder og grønthandlere, så er der her en nem lille forret. Har dog konstateret at hvis bare man laver nok, så kan man også bruge den som hovedret på en stille hverdag der trænger til at blive peppet op.

Asparges med smeltet varm gedeost

Start med at rør en dressing:

  • 1 lille løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 stort skvat olie
  • Lidt sennep og lidt hvidvinseddike
  • Salt og peber

Røres grundigt sammen og trækker lidt smag…

2 bundter grønne asparges knækkes og lægges i et ovnfast fad.

2/3 af dressingen hældes over og så overdænges aspargesen med gedeost. Brug rigeligt. Det sidste dressing over og så ind i ovnen på 200 grader med varmluft, slut af med at sætte grill på så osten bliver lidt brun.

Serveres på ristet brød, der bliver herligt blødt af lidt ekstra olie fra bunden af fadet.

Vinvalg: en vin med lidt sødme og god intensitet. Prøv en Chenin Blanc fra Sydafrika, en Pinot Gris fra Alsace som virkede fint til varm gedeos denne aften. Sidst jeg fik denne ret nød jeg en fremragende Chenin Blanc.

Reserve Chenin Blanc Southafrica

Super lækker Chenin Blanc

2010 Ken Forrester, Chenin Blanc Reserve, Stellenbosch – knivskarp og præcis i sit udtryk. Ikke så fedladen som nogle Sydafrikanske Chenin Blancs kan være. En anelse høj frugtsyre, men bakket op af flot mineralitet og renhed. Sammen med gedeosten fik jeg den bedste balance. Grønt græs og æbler og så den modne frugt i baggrunden. Fantastisk lækker vin.

Bon appetit og god fornøjelse…